Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Αν. Κρήτης     « Κνωσσός»  στις 21/3/2015 και ώρα 11:00πμ στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Τη Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας όλων των συλλόγων που την απαρτίζουν, δηλαδή του Ηρακλείου, του Αγίου Νικολάου, του Δήμου Ιτάνου, του Μακρύ Γιαλού, της Σητείας και της Ελούντας.                                                                                                

Μεταξύ άλλων, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

– η επικύρωση της τροποποίησης του καταστατικού της Ομοσπονδίας,

– η κατάργηση των τιμοκαταλόγων και η αντικατάστασή τους από τα νέα αυτοκόλλητα σήματα,

– η κατάταξή μας στο ΞΕΕ για την κατηγοριοποίησή των καταλυμάτων μας,

– η κατάφορη αδικία που έχει υποστεί ο κλάδος μας στον φορολογικό τομέα

– η παράλογη απαίτηση –σε πολλές περιπτώσεις – της ένταξής μας σε πάνω από ένα ασφαλιστικά ταμεία.

Η παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας σε όλα τα παραπάνω θέματα υπήρξε άμεση, με υπομνήματα αλλά και προσωπικές επαφές με Βουλευτές αλλά και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα (π.χ. ΣΕΕΔΔΕ, ΕΟΤ, ΞΕΕ, ΟΑΕΕ,ΟΓΑ κ.α).

Το  φορολογικό, το ασφαλιστικό, η κατηγοριοποίησή και κατάταξή μας, η έλλειψη ρευστότητας και μία σειρά ακόμη από κρίσιμα θέματα, που ταλαιπωρούν στο σύνολό τους τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, απασχόλησαν την 18η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.), η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015, στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα.

Τη συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού, στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γεώργιος Τσακίρης και πολλοί εκπρόσωποι κομμάτων και θεσμικών φορέων του Τουρισμού.

Τέλος ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι η διάθεση των νέων αυτοκόλλητων σημάτων θα αρχίσει μέσα στον Απρίλιο. Η μη συμμόρφωση στην προμήθεια τους θα επιβάλλει πρόστιμο 1000 ευρώ στην εκάστοτε επιχείρηση. Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε στα τηλέφωνα : 2810332691 και 2811103071.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook