Από την πρώτη ημέρα που οι «αγανακτισμένοι» συγκεντρώθηκαν στις πλατείες των αστικών πόλεων διαμαρτυρόμενοι για τη Μνημονιακή πολιτική, άρχισε να μετρά και η …ταμειακή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στις 29 Μαΐου, ημέρα του πανευρωπαϊκού ραντεβού των διαμαρτυρόμενων πολιτών, κινητοποιήθηκε και ένας μηχανισμός ένστολων ενώ χρειάστηκε να μετακινηθεί στην Αθήνα και ένας αξιόλογος όγκος από την επαρχία.

Για την κάλυψη των αναγκών των Σωμάτων Ασφάλειας - Αστυνομία και Πυροσβεστική - σε πανελλαδικό επίπεδο, καθ΄όλη την περίοδο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις πολιτών, προκύπτει πως δαπανήθηκε - σύμφωνα με πηγές του υπουργείου - το ποσό των 670.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο κονδύλι από τον προϋπολογισμό του υπουργείου, αφορά σε μισθούς αστυνομικών (εκτός έδρας, υπερωρίες), αλλά και στην αγορά καυσίμων για την τροφοδοσία των οχημάτων της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Σε αυτά προσθέστε την περίφημη Αύρα, το ιδιαίτερο «τανκ» της ΕΛ.ΑΣ. που επιστρατεύτηκε για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης, τον τοίχο από σίδερο και πλέξι γκλας και τους περίπου 3.800 αστυνομικούς που περιφρουρούσαν το κοινοβούλιο και «αναχαίτιζαν» τους κουκουλοφόρους…

Το παραπάνω ποσό, είναι κατά προσέγγιση ενώ ο λογαριασμός ακόμα «τρέχει» μιας και οι «πλατείες» είναι ενεργές…Ένας λογαριασμός που προκαλεί ίλιγγο σαν κι αυτόν που δαπανήθηκε κατά τον «πόλεμο» στην Κερατέα. Οι αντιδράσεις για την κατασκευή του ΧΥΤΥ και οι μάχες σώμα με σώμα με τους κατοίκους είχαν κοστίσει στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ!

newsbomb.gr