Δύο πρότυπες επιχειρηματικές μονάδες στο Ρέθυμνο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν χθες το απόγευμα οι περίπου 40 εμπορικοί ακόλουθοι πρεσβειών από την Ευρώπη, την Ασία και την Μέση Ανατολή, που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στην Κρήτη στα πλαίσια του προγράμματος “Invest in Greece” σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να καλλιεργηθεί το έδαφος επιχειρηματικών ανταλλαγών.

Οι εμπορικοί ακόλουθοι επισκέφθηκαν αρχικά τις εγκαταστάσεις της εταιρείας αλλαντικών Creta Farms, όπου είδαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης, τα σύγχρονα μέσα παραγωγής και ενημερώθηκαν από τα στελέχη της εταιρείας για τα προϊόντα που παράγονται. Στη συνέχεια, μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου, όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΣΡ, Νίκος Μπιρλιράκης και τα στελέχη της ένωσης. Μάλιστα, είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν, αλλά και να δοκιμάσουν τα ποιοτικά προϊόντα της ΕΑΣΡ.

Οι εμπορικοί ακόλουθοι συνοδεύονταν από την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου, και άλλα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι εκπρόσωποι των πρεσβειών έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα των επιχειρήσεων στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο, ενώ χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν περίπου 400 συναντήσεις με επιχειρηματίες του νησιού. Από το Ρέθυμνο, 19 ήταν οι επιχειρήσεις που έχουν εξαγωγική δραστηριότητα και ενδιαφέρθηκαν να συναντηθούν με κάποιους από τους ακόλουθους.

Ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης το μέλος της διοικητικής επιτροπής του κλάμπ των ξένων εμπορικών ακολούθων, εκπρόσωπος της Πολωνικής Πρεσβείας, Βίκτωρ Άνσλεμ. Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είπε χαρακτηριστικά: «Η επίσκεψη αυτή είναι το αποτέλεσμα του ενδιαφέροντός μας για συνεργασία και για επενδύσεις. Η πρωτοβουλία συνεργασίας είναι εξαιρετική. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε όλοι τις ίδιες επισκέψεις, γιατί εναλλασσόμαστε. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι ιστορικής σημασίας και ενδιαφέρει ιδιαίτερα την κοινότητα των διπλωματών. Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη πλευρά έγκειται στην φιλοξενία των τοπικών φορέων και στην καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Αυτή είναι η καρδιά της επιτυχίας αυτού του εγχειρήματος.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία των τοπικών αρχών και όλων όσων έχουμε συναντήσει. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ανάπτυξης, που συναντούμε, καθώς επίσης και από τα εξαιρετικά υψηλά τεχνικά πρότυπα στις εγκαταστάσεις που έχουμε επισκεφθεί.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα μεταφέρουμε το μήνυμα αυτό στους επιχειρηματίες των χωρών μας και θα τους ενθαρρύνουμε να έρθουν στην περιοχή σας, να συνεργαστούν με τους τοπικούς φορείς και πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι μία ευκαιρία συνεργασίας και για σας και για μας».

Ικανοποιημένος από την επίσκεψη, ο πρόεδρος της ΕΑΣΡ, Νίκος Μπιρλιράκης σημείωσε: «Ευχαριστούμε τους εμπορικούς ακόλουθους για την τιμή που μας έκαναν, όπως επίσης και την ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης για τον σχεδιασμό και την πρωτοβουλία που έχει πάρει. Είδαν τα προϊόντα μας, άκουσαν ποια είναι η Ένωση και ο νομός, τι προϊόντα παράγει και τα δοκίμασαν. Πιστεύουμε να είναι η απαρχή εμπορικών συνεργασιών όλη αυτή η προσπάθεια».

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή σημείωσε: «Είπαμε για το προφίλ του νομού μας, ότι ασχολούμαστε με τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα και προσπαθήσαμε να αναλύσουμε πόσο μπορεί κάποιος να επενδύσει με ασφάλεια στο Ρέθυμνο.  Έχουν πολύ θετικές εντυπώσεις από την Κρήτη και προσπαθούν και οι ίδιοι, συλλέγοντας πληροφορίες, να τις μεταφέρουν για να έχουμε μία συνέχεια σίγουρη με επιχειρηματίες των χωρών τους, οι οποίοι θα έρθουν στη συνέχεια να επισκεφθούν τον τόπο μας».

Τέλος, η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Θεανώ Βρέντζου τόνισε: «Όλος αυτός ο προγραμματισμός γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουμε ως Κρήτη για την προώθηση των προϊόντων μας και βέβαια για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και γενικότερα για την ανάπτυξη της Κρήτης».

goodnet.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook