Την εκτίμηση ότι, εφόσον ικανοποιηθεί το ελληνικό αίτημα για νέο δάνειο, η χώρα θα έχει επιστρέψει στο τέλος του 2013 στα επίπεδα του ΑΕΠ που είχε το 2009 – δηλαδή στα 230 δισ. ευρώ έναντι 200 δισ. τότε – εξέφρασε με συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ευρώπη πρέπει να λάβει αποφάσεις, τώρα, ενώ πολιτικοί, τραπεζίτες και σχολιαστές πρέπει να σταματήσουν να μιλούν στη τύχη για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας. “Είναι κάτι που δημιουργεί άγχος και έλλειψη εμπιστοσύνης και εδώ, σε εμάς, κάτι το οποίο δεν μας βοηθά”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην πραγματικότητα, αντιμετωπίζουν μια κατάσταση πρωτόγνωρη: την κρίση μιας χώρας, που μετέχει σε ενιαίο νομισματικό σύστημα.

“Και εμείς φοβόμαστε ότι μπορεί να μην καταφέρουν να λάβουν τις πρέπουσες αποφάσεις και ότι αυτό μπορεί να πλήξει την χώρα”, επεσήμανε.

Αντίθετα, εφόσον γίνει δεκτό το ελληνικό αίτημα για χορήγηση πρόσθετου δανείου, ο κ. Χρυσοχοϊδης εκτίμησε ότι εντός των επόμενων τριάντα μηνών θα επιστρέψουμε στα επίπεδα ανάπτυξης, που είχαμε πριν την κρίση, στα 230 δις ευρώ του ΑΕΠ, του 2009.

“Αυτή τη στιγμή, έχουμε σημειώσει θεαματική πτώση, σχεδόν στα 200 δισ. ευρώ. Θα καταφέρουμε να καλύψουμε τη διαφορά -μέχρι το τέλος του 2013”, ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Επεσήμανε, δε, ο κ. Χρυσοχοϊδης ότι η νέα κυβέρνηση θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο των 28 δισ. ευρώ καθώς και το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ.
\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook