Την οικονομική ασφυξία τόσο στη προσωπική τους ζωή όσο και στη δουλειά τους βιώνουν οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του Ηρακλείου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 3 μήνες.

«Έχουμε τελματώσει από οικονομικής πλευράς» λέει η κ. Παχιαδάκη τονίζοντας πως το προσωπικό που εργάζεται στις 7 κοινωνικές δομές του Ηρακλείου αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα βιοπορισμού: «Εδώ και 3 μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι 33 εργαζόμενοι ενώ υπάρχει πρόβλημα και με την ασφαλιστική μας ενημερότητα αφού δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τις εισφορές. Βέβαια και οι ίδιοι οι υπάλληλοι μου έλεγαν ότι σε λίγο δεν θα έχουν χρήματα για να βάλουν καύσιμα για να μπορούν να μεταβούν στη δουλειά τους. Πέρα από αυτό προσθέστε ότι έχουμε πρόβλημα και στις έμμεσες δαπάνες που σημαίνει ότι δεν έχουμε τα χρήματα για να αγοράσουμε τα απαραίτητα για τη λειτουργία του Κέντρου Αστέγων», καταλήγει η ίδια περιμένοντας να υλοποιηθεί η υπόσχεση για εξόφληση των δεδουλευμένων μετά το Πάσχα.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα χρήματα για την χρηματοδότηση των δομών προέρχονται μέσω συγχρηματοδότησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ενώ η επίσημη αιτιολογία για τη μη καταβολή των χρημάτων είναι η αλλαγή που εφαρμόζεται στον τρόπο πληρωμής των συγκεκριμένων έργων. 

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook