Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα εξέφρασε χθες την \”ανησυχία του αραβικού κόσμου\” για την κρίση στη Συρία, που συγκλονίζεται από μια λαϊκή εξέγερση η οποία καταστέλλεται σκληρά από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

\”Υπάρχει μια ανησυχία στον αραβικό κόσμο και στην περιοχή σχετικά με τα γεγονότα στη Συρία\”, δήλωσε στους δημοσιογράφους, απαντώντας σε ερώτηση, μετά από μια διεθνή συνάντηση στο Κάιρο για τη Λιβύη.

Η συριακή κρίση αποτελεί το αντικείμενο \”πολλών επαφών\” μεταξύ των ηγετών της περιοχής \”για την ανταλλαγή απόψεων\”, πρόσθεσε, σύμφωνα με τη γαλλική μετάφραση των παρατηρήσεων του στην αραβική γλώσσα.

Ο Μούσα απέρριψε την ιδέα, ότι οι δηλώσεις του είναι μια μορφή παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, τονίζοντας ότι ήταν μόνο η έκφραση \”ανησυχίας έναντι μιας σημαντικής χώρας\” και \”είναι φυσιολογικό να είμαστε ανήσυχοι\”.

Ο Μούσα θα αποχωρήσει σύντομα από την ηγεσία του Αραβικού Συνδέσμου, όπου θα αντικατασταθεί από τον σημερινό επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας, Ναμπίλ αλ Αράμπι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook