Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών άφησε ο μουσικός Clarence Clemons, παγκοσμίως γνωστός ως o «σαξοφωνίστας» στο σχήμα «Bruce Springsteen\’s E Street Band», ανακοίνωσε χθες η Marilyn Laverty, εκπρόσωπος του συγκροτήματος.

Ο Clemons νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στο νοσοκομείο ύστερα από εγκεφαλικό που υπέστη στο σπίτι του στο Σίνγκερ Άϊλαντ της Φλόριντα. Έμεινε γνωστός για την ιδιαίτερη προσέγγιση του σαξοφώνου και για την αρμονική ένταξή του σε ένα συγκρότημα με rock ύφος, διαμορφώνοντας ένα πολύ προσωπικό στυλ παιξίματος. Εκπληκτικά θεωρούνται τα solos του στα τραγούδια «Born to Run» και Jungleland ενώ με τον Bruce Springsteen είχαν συνεργαστεί μουσικά για περίπου 40 χρόνια.

\"\"«Ο Clarence έζησε μια καταπληκτική ζωή. Τα έδινε όλα κάθε νύχτα που ανέβαινε στη σκηνή. Ήταν για μένα ένας αγαπητός φίλος, ο συνεργάτης μου», δήλωσε συντετριμμένος ο Bruce Springsteen.

Ο διάσημος σαξοφωνίστας εμφανίστηκε για τελευταία φορά σε συναυλία στο πλευρό του αγαπημένου του φίλου, τον Δεκέμβριο του 2010 ενώ συμμετείχε σε δύο κομμάτια του τελευταίου άλμπουμ της Lady Gaga, «Born this way».

zougla

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook