Για το τέταρτο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο, στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, προετοιμάζονται οι «Αγανακτισμένοι» και απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να δώσουν το «παρών» τόσο στην πλατεία Συντάγματος όσο και στις πλατείες άλλων μεγάλων πόλεων. 
Επίσης, στις 8 το βράδυ θα ξεκινήσει η πεζοπορία κατοίκων της Σπάρτης με προορισμό το Σύνταγμα. 
«Οι Σπαρτιάτες ξεκινάμε πορεία από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος. Λακεδαιμόνιοι, Πελοποννήσιοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι, κάτοικοι αυτού του πλανήτη συνταχθείτε μαζί μας» αναφέρουν στο κάλεσμά τους, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Άμεση Δημοκρατία Τώρα». 
Ενημερώνουν, μάλιστα, τις αρμόδιες αρχές ότι «η πορεία που θα ακολουθήσουμε θα είναι μέσω της Εθνικής Οδού Σπάρτης- Αθήνας ενώ κατά την είσοδό μας στην Αθήνα θα κατευθυνθούμε από την πλατεία Καραϊσκάκη στην πλατεία Ομονοίας ώστε τελικά μέσω της οδού Σταδίου να καταλήξουμε στην Πλατεία Συντάγματος».
Το κίνημα των «Αγανακτισμένων» απασχολεί πλέον και τις δημοσκοπήσεις. 
Οι ίδιοι οι αγανακτισμένοι πολίτες δηλώνουν, σε έρευνα της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, ότι αποτελούν ένα ειρηνικό κίνημα διαμαρτυρίας και όχι ένα κίνημα ανατροπής του πολιτικού συστήματος.
Οι πολίτες που συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος δηλώνουν στη συντριπτική τους πλειονότητα (88,7%) ότι οι αποδοκιμασίες ενάντια στο σύνολο των πολιτικών της χώρας τους βρίσκουν σύμφωνους και εκφράζουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Μόλις το 7,9% πιστεύει ότι οι αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών θέτουν σε κίνδυνο τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς.
(in.gr) 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook