Η προγραμματισμένη για τις 24 Ιουνίου συναυλία στο Ηρώδειο, με τίτλο «Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη», ματαιώνεται λόγω των εξελίξεων με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, μετά την παραίτηση του μόνιμου μαέστρου της Μίλτου Λογιάδη.
Όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια μπορούν να απευθυνθούν για την επιστροφή των χρημάτων τους από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου).
Ο Μίλτος Λογιάδης παραιτήθηκε από την Ορχήστρα στις αρχές Ιουνίου. Στην επιστολή της παραίτησής του επικαλείται τα προβλήματα της Ορχήστρας από «την αδιαφορία της Πολιτείας από την ίδρυσή της έως σήμερα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, τους ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς (ο απλός μουσικός αμείβεται με 650 ευρώ μηνιαίως), τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές, τον \’παράνομο\’ μηδενισμό της τακτικής επιχορήγησης του ΥΠΠΟΤ για το 2011 και την μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της έκτακτης επιχορήγησης και τέλος την απόφαση του ΥΠΠΟΤ για ένταξη της Ορχήστρας στην ΕΡΤ, χωρίς χρονικό προσδιορισμό και ακριβείς προδιαγραφές».
«Κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες, νιώθω ότι αποτελεί χρέος μου προς τον ιδρυτή της Ορχήστρας των Χρωμάτων, τον αείμνηστο Μάνο Χατζιδάκι, να υποβάλω την παραίτησή μου, γνωρίζοντας ότι εκείνος δεν θα δεχόταν ποτέ να βλέπει συναδέλφους του μουσικούς σε αυτή την απελπιστική κατάσταση. Ο λόγος της παραίτησής μου είναι πως δεν διαθέτω άλλες ψυχικές αντοχές για να φέρω σε πέρας το έργο της ορχήστρας, όπως ορίζουν το καταστατικό και οι στόχοι του ιδρυτή της» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook