Δύο διαφορετικές θέσεις διαφαίνεται πως επικρατούν στους συλλόγους παραγωγών λαικών αγορών, οι οποίοι απο τον Οκτώβριο του 2010 – που έπρεπε να εφαρμοστεί ο σχετικός Νόμος  – βρίσκονται σε συνεχή αναβρασμό και συζητήσεις με το υπ.Οικονομικών για το θέμα της τοποθέτησης ταμειακών μηχανών στους πάγκους των λαικών αγορών και με ότι αυτό συνεπάγεται για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. 
Κάποιοι σύλλογοι εμμένουν στην αρχική τους θέση να μην τοποθετηθούν ταμειακές μηχανές στους πάγκους αλλά να συνεχίσουν να φορολογούνται τεκμαρτά, έστω και με σημαντική αύξσηση των ποσών. 
Κάποιοι άλλοι σύλλογοι παραγωγών λαικών αγορών τώρα πλέον, δέχονται τις ταμειακές μηχανές, αλλά διεκδικούν την μη τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων και την αύξηση στην επιστροφή του ΦΠΑ.
Σε αυτό το κλίμα και στην Κρήτη σε κοινό μέτωπο συσπειρώθηκαν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών στις τρείς απο τις τέσσερεις Περιφερειακές Ενότητες  και  με κοινή τους επιστολή οι σύλλογοι Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου προς το υπουργείο Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία προσυπέγραψαν και άλλοι Σύλλογοι από την περιφέρεια της Ελλάδος, δέχονται το μέτρο χρήσης των ταμειακών μηχανών στους πάγκους τους, αλλά ζητούν να μην διατηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων και 8% στην επιστροφή του ΦΠΑ. 
Απο την άλλη πλευρά ο σύλλογος παραγωγών λαικών αγορών Χανίων εμμένει στην αρχική θέση για την μη τοποθέτηση ταμειακών μηχανών.
Το θέμα είναι πως σύμφωνα με κύκλους του υπ.Οικονομικών, υπάρχει ένας Νόμος εδώ και τρείς μήνες ο οποίος  – καλή θέληση – δεν εφαρμόζεται, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί επι μακρόν και όπως όλα δείχνουν το θέμα θα έχει λήξει με το όποιο τρόπο το αργότερο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook