Η επέτειος της κήρυξης της Επανάστασης του 1770 στην Κρήτη, τιμήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Ανώπολης του Δήμου Σφακίων, όπου υπάρχει και η προτομή του Γιάννη Δασκαλογιάννη.
Οι εκδηλώσεις, που συνδιοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Σφακίων, ξεκίνησαν με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ανωπόλεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου & Σφακίων κ.κ. Ειρηναίο.

\"\" \"\"

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πλατείας της Ανώπολης και χαιρετισμοί από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Απόστολο Βουλγαράκη και τον δήμαρχο Σφακίων κ. Παύλο Πολάκη.
Την κεντρική ομιλία για την Επανάσταση του 1770 και τον Γιάννη Δασκαλογιάννη εκφώνησε ο ιστορικός-τουρκολόγος και υποψήφιος διδάκτορας Εκκλησιαστικής ιστορίας του Α.Π.Θ. κ. Νεκτάριος Νικολακάκης.

\"\" \"\"

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και απόδοση ριζίτικου από τον σύλλογο «Χρυσόθεμις¨, ενώ μέλη του μουσικοχορευτικού συλλόγου «Τα Σφακιά» χόρεψαν το πεντοζάλι «Ο χορός της Επανάστασης του 1770».

\"\"

Μετά την εκδήλωση προσφέρθηκε Κρητική φιλοξενία στο δάσος της Ανώπολης με τοπικά προιόντα των Σφακίων.

\"\"

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ.Ευτύχης Δαμιανάκης, ο πολιτευτής της ΝΔ κ.Μανούσος Βολουδάκης, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Θανάσης Καρούντζος, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ.Νίκος Καλογερής, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Γύπαρης, ο αντιδήμαρχος Χανίων κ.Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, εκπρόσωποι των αρχών, απόγονοι συναγωνιστών του Δασκαλογιάννη και πολλοί κάτοικοι των Σφακίων.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook