Για μετατροπή του τουρισμού σε πεδίο μάχης προειδοποιούν τα μέλη του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, εάν καταργηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα σημάνει την αύξηση της ανεργίας στον κλάδο, σύμφωνα με τους ίδιους.

«Μας στέλνουν στην ανεργία! Είναι επικίνδυνοι! Η καλή κυρία Καστέλη, η οποία δεν νομίζουμε να ξέρει σε ποιο υπουργείο βρίσκεται και δεν γνωρίζουμε εάν έχει εργασθεί και ποτέ σαν υπάλληλος για να γνωρίζει τι είναι να είσαι υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα, προσπαθεί και όπως φαίνεται καταφέρνει να μετατρέψει το υπουργείο Εργασίας σε υπουργείο Ανεργίας.

Τον Αύγουστο του 2010 υπογράφτηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση που έβαζε μια τάξη στους εισαγόμενους μαθητές και η οποία Κοινή Υπουργική Απόφαση άρχιζε από 01/01/2011 αλλά μόλις ήρθε το 2011 η κυρία Κατσέλη στα κρυφά (ευτυχώς το πήραμε είδηση) μετά από εντολή των ξενοδόχων προσπαθεί να καταργήσει όχι μόνο την Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπουργεία Εργασίας, Τουρισμού, Παιδείας) αλλά να εισάγει κατά συρροή μαθητές οι οποίοι να εργάζονται σε πραγματικές θέσεις εργασίας χωρίς να ασφαλίζονται και με μισθό 300 ευρώ!

Προειδοποιούμε το υπουργείο Εργασίας, την κυβέρνηση και τους ξενοδόχους ότι είναι πολύ εύκολο να μετατρέψουμε τον τουρισμό σε πεδίο μάχης και τα όποια οφέλη προβλέπουν θα τους έρθουν ανάποδα. Εμείς έτσι ή αλλιώς χαμένοι θα είμαστε αν ψηφιστεί αυτό το έκτρωμα.

Έτσι θα μειώσει την ανεργία η κυβέρνηση; Έτσι θα αυξήσει τα έσοδα του ΙΚΑ, με νόμιμη εισφοροδιαφυγή; Με άσχετους από την Ανατολική Ευρώπη θέλουν οι ξενοδόχοι να προσφέρουν υπηρεσίες στον επισκέπτη μας;
Ας τολμήσουν να προχωρήσουν!»
, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook