Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει για μια ακόμη φορά ο Δήμος Γόρτυνας, καθώς έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου Νικολάου Σχοιναράκη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μειώσει σημαντικά τα τέλη ύδρευσης στις ευπαθείς ομάδες, όπως οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, τα ΑΜΕΑ, οι νεφροπαθείς και οι μονογονεϊκές οικογένειες. 
Το σώμα ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου, αφουγκραζόμενο τις δυσκολίες που βιώνουν οι δημότες ένεκα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, με την μείωση των τελών ύδρευσης να ξεκινά από 40% και να φτάνει έως και το 50% ανά κατηγορία και μάλιστα οι εν λόγο μειώσεις να έχουν αναδρομική ισχύ από την αρχή του τρέχον έτους!!
Μιλώντας για το θέμα ο κ. Σχοιναράκης επισήμανε πως αποτελούσε χρέος για την δημοτική αρχή αλλά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, να προβεί στην προαναφερόμενη μείωση των τελών ύδρευσης, προκειμένου, όπως είπε, να ανακουφίσει οικονομικά, στο μέτρο του δυνατού, τους δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. 
“Έχοντας υπόψη μας την σχετική νομοθεσία που υπάρχει και η οποία μας επιτρέπει να μειώσουμε τα Δημοτικά Τέλη στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ζήτησα από το Δημοτικό Συμβούλιο να εξετάσει με ευαισθησία το θέμα, γιατί κάτι τέτοιο θα προσέφερε μεγάλη ανακούφιση σε αυτούς τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη κάθε μορφής συμπαράσταση και βοήθεια. 
Μάλιστα με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Φανούρη Οικονομάκη, η οποία έλεγε να συμπεριλάβουμε στην απόφαση και τις κατηγορίες των νεφροπαθών αλλά και των μονογονεϊκών οικογενειών, κάτι που εκ παραδρομής είχαμε παραλείψει να κάνουμε. Άλλωστε κατ΄ επανάληψη έχω τονίσει πως είμαστε ανοικτοί και θετικοί σε κάθε πρόταση, που έχει ως γνώμονα το καλό του Δήμου Γόρτυνας και των πολιτών του.” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του σχετικά με το θέμα. 
Το μέτρο θα ισχύσει για μία μόνο παροχή, ιδιόκτητη ή μισθωμένη, που βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου Γόρτυνας και στο οποίο θα διαμένουν μόνιμα οι δικαιούχοι, οι οποίοι σημειωτέο θα πρέπει να είναι δημότες του δήμου Γόρτυνας.
Επίσης πρέπει να διευκρινιστεί πως η μείωση θα γίνεται στον υδρομετρητή που εξυπηρετούνται αποκλειστικά οι ανάγκες της οικιακής χρήσης (σπίτι) και όχι οι υδρομετρητές που εξυπηρετούν αποθήκες, σταύλους και ότιδήποτε άλλη χρήση.
Το δικαίωμα της μείωσης θα έχουν οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες μέχρι να συμπληρώσει το 18ο έτος το τελευταίο παιδί και σε περίπτωση που σπουδάζει μέχρι να συμπληρώσει το 25ο έτος.
Τέλος να τονιστεί πως η μειώσεις θα ισχύουν αμέσως μετά την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών στον Δήμο Γόρτυνας από τους ενδιαφερόμενους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook