Σε απόρριψη του δημοψηφίσματος που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση για την παροχή εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση προχώρησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ζήτησε εκ νέου εκλογές.
Το ΚΚΕ, πρόσθεσε η η Αλέκα Παπαρήγα διατυπώνει το αίτημα των εκλογών υπό διαφορετικό πρίσμα από των άλλων κομμάτων, για να προκύψει λαϊκό ταξικό κίνημα και αδύναμη κυβέρνηση.
Στην ομιλία της τοποθετήθηκε εναντίον της πρότασης του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος αιτιολογώντας πως πρόκειται για την άλλη όψη της άγριας καταστολής των λαϊκών αγώνων. «Αυτοί που πάτησαν τα κουμπιά στο Διαδίκτυο αξιοποιώντας την λαϊκή δυσαρέσκεια είναι οι πρώην σύμμαχοί σας για να διασπάσετε την κοινωνική συμμαχία» τόνισε.
Επιπλέον, «διαβεβαίωσε», όπως είπε, ότι η «ανασχηματισμένη κυβέρνηση, το πάντοτε ίδιο ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να ξεγελάσει όσους ξεγελούσε ως τώρα». 
Επιτέθηκε ακόμη κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «θα περάσει ως η κυβέρνηση που θα κλείσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία, θα κλείσει τα διαδοχικά Μνημόνια και τον έκτακτο δανεισμό – μαμούθ των 90 – 100 δις ευρώ» και πρόσθεσε ότι, αυτά θα τα παρουσιάσει σαν νίκη.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, χαρακτήρισε, τέλος, φαρσοκωμωδία τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ, ανέφερε όμως ότι η διαδικασία αυτή δεν απέτυχε, γιατί «εξοικειώθηκε η κοινωνία», ενώ εκτίμησε ότι «το σενάριο θα προχωρήσει» με άλλη διάταξη δυνάμεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook