Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης στη Βουλή υπογραμμίζοντας ότι ο Γ.Παπανδρέου και ο Αντ.Σαμαράς είχαν μία ευκαιρία για σχηματισμό εθνικής κυβέρνησης αλλά την έχασαν.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε «εκλογές, που θα βγάλουν οικουμενικό σχήμα ως το μόνο το οποίο μπορεί να σώσει την Ελλάδα» και επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επειδή, όπως είπε, «κλώτσησαν την ευκαιρία» μιας εθνικής κυβέρνησης. 
«Κάποιοι δεν ήθελαν οικουμενική κυβέρνηση γιατί επέλεξαν, αντί για μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, να υπηρετηθεί ο δικομματισμός», είπε ο κ.Καρατζαφέρης.
Χαρακτήρισε «πονηρή την σκέψη του πρωθυπουργού για ανασχηματισμό, που οδήγησε σε κυβέρνηση του βαθέος ΠΑΣΟΚ» λέγοντας ότι είναι ατελέσφορη για την Ελλάδα». 
«Από μια Κοινοβουλευτική Ομάδα σε κατάσταση διάλυσης, ο πρωθυπουργός την μετέτρεψε σε Κοινοβουλευτική Ομάδα από γρανίτη. Καλό για τον κ. Παπανδρέου αλλά κακό για την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προσθέτοντας ότι θα ήταν προτιμότερο αντί να πάει μόνος του ο κ. Βενιζέλος στην ευρωομάδα να πήγαιναν και τα πέντε κόμματα μαζί στους ευρωπαίους εταίρους μας. 
Σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά σε «εξαπτέρυγα της κυβέρνησης», ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Προτιμώ να είμαι ένα εξαπτέρυγο της ανάγκης αντί να είμαι ένα χερουβείμ της ανοησίας».
Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι η Ευρώπη απέρριψε το «Ζάππειο 2» του κ. Σαμαρά προτρέποντας τον να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ενισχύσει την κατάσταση.
«Εγώ δεν το ψηφίζω το μεσοπρόθεσμο όχι γιατί δεν το πιστεύω αλλά γιατί δεν πιστεύω εσάς», είπε επίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ενώ ως προς τη στάση του στην πρόταση εμπιστοσύνης, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου «αντί να ματαιοπονεί ζητώντας ψήφο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να κοιτάξει να τον ψηφίσουν πρώτα εκείνοι που εξελέγησαν μαζί του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook