Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον κύριο σεισμό, δήλωσε στο Flashnews.gr ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας, για την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 21:07 το βράδυ της Πέμπτης, και “ταρακούνησε” την Κρήτη.

“Βεβαίως παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη του φαινομένου, είναι οι πρώτες ώρες και δεν μπορούμε να έχουμε σαφή αντίληψη του τι γίνεται.. Θεωρούμε πάντως ότι με μεγάλη πιθανότητα είναι ο κύριος σεισμός αλλά βέβαια η παρακολούθηση του φαινομένου συνεχίζεται”, σημείωσε ο κ. Λέκκας.

Αισθητός σε Κάρπαθο, Ρόδο και ιδιαίτερα αισθητός στην Κρήτη

Ο κ. Λέκκας διαβεβαίωσε ότι, παρά το ισχυρό μέγεθος του σεισμού και την μεγάλη διάρκεια, δεν υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις και ζημιές από τον σεισμό, σε καμία από τις περιοχές που έγινε αισθητός,

“Ήταν μια δόνηση επιφανειακή, η εστία είχε ένα βάθος της τάξεως των 12 χιλ., έγινε μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου και ήταν έντονα αισθητή  και σε άλλες περιοχές αλλά κυρίως στην Κρήτη… Ο σεισμός  είχε μακρά διάρκεια αλλά από τις  πληροφορίες από τις οποίες έχουμε από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, ο οποίος είναι σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς και από τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, δεν υπάρχουν επιτπώσεις συνεπώς δεν νομίζω να υπάρχει λόγος ανησυχίας”

Σημεώνεται ότι την σεισμική δόνηση των 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ, ακολούθησαν τρεις σεισμοί μεγέθους από 4 ως 5 Ρίχτερ, που καταγράφησαν τα πρώτα 45 λεπτά του πρώτου σεισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook