Το Δίκτυο παρακολούθησης νησιώτικων υγρότοπων του WWF Ελλάς οργανώνει εκδρομές – ξεναγήσεις στους “γνωστούς-άγνωστους” υγρότοπους του νομού Χανίων. Μία Κυριακή κάθε μήνα, ένας ειδικός θα μας βοηθάει να εξερευνήσουμε και να μάθουμε τα μυστικά του κόσμου των υγρότοπων.

Η πρώτη κυριακάτικη εξόρμηση ξεκινάει στις 19 Απριλίου, στις 11:00 π.μ στην Λίμνη Αγιά, όπου με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, και της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων θα σας περιμένουμε για να γνωρίσουμε μαζί τους φτερωτούς μετανάστες (τα αποδημητικά πουλιά) που επισκέπτονται την περιοχή. Μαζί με την Μέλπω Σκουλά θα ανακαλύψουμε τα όμορφα λουλούδια και φυτά που κρύβει αυτός ο ιδιαίτερος υγρότοπος. Ενώ όσο θα απολαμβάνουμε τα πουλιά και τα φυτά της λίμνης Αγιάς θα τρέχουν δραστηριότητες και για τους μικρους μας φίλους.

Πράγματα που αποδεικνύουν πόσο σημαντικός είναι ο στόχος του Δικτύου Παρακολούθησης των Υγρότοπων της Κρήτης και Λέσβου, το οποίο για πέμπτη χρονιά υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».

Στόχος του «Δικτυού εθελοντών» είναι η παρακολούθηση της κατάστασης των νησιωτικών υγρότοπων και η αποφυγή περαιτέρω υποβάθμισής τους. Παράλληλα, υλοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και αυτοδιοίκησης για την προστασία τους.     

Κάθε μήνα λοιπόν δίνουμε ραντεβού μαζί σας για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να γνωρίσουμε τον κόσμο αυτών των μοναδικών οικοσυστημάτων, την ιστορία τους και πως μπορούμε να τους προστατέψουμε.  

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος, μπορείτε να εδώ: http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/ 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook