Σε κατ’ αρχήν συμφωνία στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων φαίνεται πως κατέληξαν οι σημερινές διαπραγματεύσεις του Brussels Group στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια συζητείται το φορολογικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά με επικεφαλής τον Νικόλαο Θεοχαράκη, γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, συμφώνησε με τους εταίρους για τη συμμετοχή του κράτους στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, αλλά διαφωνεί ως προς το πού θα πάνε τα χρήματα. 

Επίσης, οι δύο πλευρές φαίνεται πως κατ’ αρχήν συμφωνούν για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,2%-1,5%, που μπορεί να φτάσει και 2% για το 2016.

Στις διαπραγματεύσεις, τη δεύτερη μέρα στο Παρίσι, συμμετείχε και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, καθώς συζητείται η ενίσχυση της ανεξαρτησίας της υπηρεσίας αυτής. 

Η ελληνική πλευρά διαπιστώνει πως οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε θετικό κλίμα. 

Εν τω μεταξύ, κατά την συνεδρίασ του Σαββάτου του Brussels Group αποφασίστηκε η πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του EuroWorking Group, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 22 Απριλίου, δύο μέρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρήγα της Λετονίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook