Με αφορμή την ανακοίνωση του Πανακρωτηριακού και την επιστολή διαμαρτυρίας της ομάδας του Ακρωτηρίου στον σταθμό η Τηλεόραση ΚΥΔΩΝ έστειλε την δική της απάντηση.

Αναλυτικά η επιστολή-απάντηση της Τηλεόρασης ΚΥΔΩΝ:

Αξιότιμοι κύριοι

Με αφορμή τα παράπονα που εκφράσατε και τα σχόλια που διατυπώσατε σε ανακοίνωση σας, σε σχέση με όσα υποστήριξε ο δημοσιογράφος μας, για φάσεις από  τον αγώνα Μινώταυρος-Πανακρωτηριακό που διεξήχθη το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 στο γήπεδο των Μουρνιών,  οφείλω να σημειώσω τα παρακάτω:

Οι δημοσιογράφοι της Τηλεόρασης ΚΥΔΩΝ έχουν όχι μόνο το αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να σχολιάζουν τις φάσεις όπως αυτοί τις βλέπουν, με ένα και μόνο περιορισμό.

Να το κάνουν χωρίς δόλο και υστεροβουλία.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε το δικαίωμα, να κάνουν και κάποια φορά λάθος.

Από το σημείο αυτό όμως, μέχρι το σημείο να βλέπουν κάποιοι

δόλο στα σχόλια τους ή να μας ζητούν διοικήσεις ομάδων να τους λογοκρίνουμε και να τους απαγορεύσουμε να έχουν γνώμη και άποψη, υπάρχει μεγάλη απόσταση. 

Για τις συγκεκριμένες φάσεις η άποψη μου, όπως τις είδα και στο video του αγώνα που είχα στη διάθεση μου, είναι ότι δεν υπήρξε κάποιο –τουλάχιστον εσκεμμένο- λάθος, στο σχολιασμό τους.

Δεν υπήρχε άλλωστε και κανένας λόγος για να συμβεί αυτό.

Από τη θέση που βρισκόταν η κάμερα της Τηλεόρασης ΚΥΔΩΝ ή τη θέση που βρισκόταν μία άλλη κάμερα, κάθε φάση μπορεί να αναγνωστεί διαφορετικά και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Που πιθανόν να μην συμπίπτουν. ¨Όπως καταλαβαίνω από την ανακοίνωση σας ότι συνέβη τελικά.

Θα ήθελα δε να επισημάνω ότι παρότι ζητάτε οι δημοσιογράφοι να μην παίρνουν θέση αν δεν είναι ξεκάθαρες οι φάσεις, πράττετε το ίδιο ακριβώς … λάθος, για το οποίο τους κατηγορείτε, καθώς στην ανακοίνωση σας, καταλήγετε σε συμπεράσματα, ουδόλως ασφαλή θα μου επιτρέψετε να πω, χρησιμοποιώντας ως αποδεικτικά στοιχεία, απομονωμένες σκηνές, από το video του αγώνα, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστα πειστήρια.

Για παράδειγμα στην πρώτη φωτογραφία  δε βοηθά όπως είναι φανερό ούτε η γωνία, ούτε η χρονική στιγμή λήψης, καθώς η μπάλα, είναι ήδη στον… αέρα και μάλιστα σε σημαντική απόσταση από τον παίκτη που δίνει την πάσα.

Πέρα από αυτά όμως, θέλω να σας διαβεβαιώσω πως σε ότι  μας αφορά οι δημοσιογράφοι μας θα συνεχίσουν να κάνουν όσο μπορούν καλύτερα τη δουλειά τους, όπως επιβάλλει η θέση τους, η δημοσιογραφική δεοντολογία και το καθήκον τους, χωρίς καμία πρόθεση, υστεροβουλία ή  δόλο.

Και αυτό σας το εγγυούμαι υπεύθυνα.

Άλλωστε με την ομάδα σας όπως και με καμία άλλη ομάδα της Κρήτης και ειδικότερα του Νομού μας δεν έχουμε ούτε διαφορές ούτε προηγούμενα.

Θέλω να πιστεύω πως κοινός στόχος όλων μας είναι η περαιτέρω

ανάπτυξη του Χανιώτικου ποδοσφαίρου.

Με εκτίμηση

Μανώλης  Κονσολάκης   

Γενικός Διευθυντής

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook