Το 4ο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο ήταν χθες και χιλιάδες κόσμος βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη από τις 6 το απόγευμα πολίτες όλων των ηλικιών συγκεντρώνονταν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότεροι ήταν εκείνοι που έδωσαν δυναμικό \”παρών\”. Υπολογίζεται ότι έφτασαν τους 30.000.

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Αμαλίας, η οποία είχε γεμίσει από κόσμο, όπως και η πλατεία Συντάγματος, όπου εργαζόμενοι και καθηγητές πανεπιστημίου συζητούσαν για την οικονομική κρίση, αλλά και το κίνημα των αγανακτισμένων.

Για 26η μέρα, χιλιάδες άνθρωποι, διαμαρτυρήθηκαν για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την τρόικα, το χρέος, το τραπεζικό σύστημα, καθώς και για τους Έλληνες πολιτικούς. Οι συγκεντρωμένοι είχαν τη χαρά να απολαύσουν διάφορα θεατρικά happenings από νέες ομάδες.

Χθες ξεκίνησε και πεζοπορία κατοίκων της Σπάρτης με προορισμό το Σύνταγμα.

«Οι Σπαρτιάτες ξεκινάμε πορεία από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος. Λακεδαιμόνιοι, Πελοποννήσιοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι, κάτοικοι αυτού του πλανήτη συνταχθείτε μαζί μας» αναφέρουν στο κάλεσμά τους, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Άμεση Δημοκρατία Τώρα».

 

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook