Τη διαβεβαίωση πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στην ελληνική υπόθεση έχουν την αίσθηση του επείγοντος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξέφρασε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ προσερχόμενος στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ρίγα.

Ο Ντάϊσελμπλουμ δήλωσε πως το Eurogroup θα ενημερωθεί από τους θεσμούς για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. «Ελπίζω να υπάρχει πρόοδος. Θα ακούσουμε τους θεσμούς. Είχαμε κάποια θετικά νέα την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αναμένω αναλυτικότερη ενημέρωση», δήλωσε.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει «αίσθηση του επείγοντος» ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είπε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα άμεσα και εκτίμησε πως υπάρχει αίσθηση του επείγοντος τόσο από την ευρωπαϊκή όσο και από την ελληνική πλευρά. «Ο χρόνος πιέζει και ξεμένουν από χρήματα», ανέφερε.

Ο ίδιος είπε πως οι Έλληνες εμφανίζονται αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τη συμφωνία, ωστόσο υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πλησιάζουμε στην προθεσμία που όρισε το Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, για τα τέλη Απριλίου, ο Γ. Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας: «Η προθεσμία για το τέλος του Απριλίου δεν έχει ακόμα λήξει». Πάντως, πρόσθεσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, είναι πιο σημαντική η τήρηση της προθεσμίας για την ελληνική πλευρά, παρά για το Eurogroup, υπό την έννοια ότι η επίτευξη συμφωνίας επείγει περισσότερο για την ελληνική πλευρά.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν έκανε δηλώσεις προσερχόμενος στο άτυπο Eurogroup.

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Καζιμίρ είπε πως το συμβούλιο περιμένει από την Ελλάδα πραγματικές προτάσεις και πραγματικά νούμερα. «Έχουμε χρόνο έως το τέλος Ιουνίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία. Θα πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικές και διπλωματικές κουβεντούλες», ανέφερε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook