Ξεμένουμε από χρόνο, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αμέσως μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Ρίγα της Λετονίας. Όπως τόνισε, οι συζητήσεις πρέπει να προοδεύσουν ταχύτερα. «Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να εκταμιευθούν χρήματα», ανέφερε ακόμη.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο κ. Ντάισλεμπλουμ σημείωσε, αναφερόμενος στη συνεδρίαση: «Κατανοώ ότι όλα τα μάτια είναι στην Ελλάδα αλλά σήμερα ήταν ένα κανονικό Eurogroup και υπήρχε μια πλήρης ατζέντα».

Αναφερόμενος ειδικά στο ελληνικό ζήτημα, παρατήρησε πως «οι θεσμοί μας ενημέρωσαν για τις συζητήσεις με την Ελλάδα και εμείς μπορέσαμε να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Ένας κατάλογος των ελληνικών μεταρρυθμίσεων απαιτείται και χρειάζεται μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία πριν την εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού».

Κατανοώ ότι προσφάτως έχουν υπάρξει αρκετά θετικά δείγματα αλλά επί της ουσίας υπάρχουν πολλές διάφορες, συνέχισε.

Ξεμένουμε από χρόνο, γι’ αυτό οι συζητήσεις πρέπει να προοδεύσουν ταχύτερα, υπογράμμισε ακόμη.

«Ενημερωθήκαμε και νομίζω ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας είναι στο επίκεντρο της προσοχής της Ελλάδας. Θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση στο επόμενο Eurogroup τον Μάιο», κατέληξε. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook