Μετά από 2 επιτυχημένες σεζόν στη cinematheque του αθηναικού Bios, το Μόνιτορ και η θεατρική ομάδα Ubuntu παρουσιάζουν στο Ηράκλειο την παράσταση «Η χαμένη τιμή της Katharina Blum» 

Από την Πέμπτη 30 Απριλίου έως την Κυριακή 3 Μαίου, στις 21.30 στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Νέου Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου

Γενική Είσοδος: 10 Ευρώ

Ένα έργο σύγχρονο, επίκαιρο, προφητικό…

Στο έργο περιγράφεται μια πόλη, αν όχι μια ολόκληρη χώρα, όπου οι πολιτικές αναμετρήσεις και συζητήσεις δεν γίνονται στο αρμόδιο όργανο εξουσίας και διακυβέρνησης, αλλά μέσα σε κλειστά ιδιωτικά δωμάτια, μέσω τηλεφωνημάτων -που όλως τυχαίως παρακολουθούνται και από την αστυνομία-, μέσω τις επιρροής που έχουν τα πολιτικά πρόσωπα ή οι φίλοι τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Διαπλοκή, προπαγάνδα, χειραγώγηση.

Έτσι διαμορφώνονται οι πολιτικές συνειδήσεις, έτσι «διαμορφώνεται» η κοινή γνώμη… Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας αναγράφει στην αρχή του έργου του: «τα πρόσωπα και οι καταστάσεις του έργου είναι φανταστικές. Οι όποιες ομοιότητες δεν είναι ούτε σκόπιμες, ούτε τυχαίες, αλλά αναπόφευκτες…» Το σχόλιο του συγγραφέα Heinrich Böll, το 1974, απαράλλαχτο προσαρμόζεται στην Ελλάδα του 2015.

*Μια παράσταση – αφήγηση, βασισμένη στο έργο του νομπελίστα Γερμανού συγγραφέα Heinrich Böll, για την ιστορία μιας κοπέλας της διπλανής πόρτας που στην πορεία του έργου μετουσιώνεται σε σύμβολο πίστης και ηθικής. Η Καταρίνα Μπλουμ είναι μια νεαρή και όμορφη οικιακή βοηθός. Όταν βρίσκεται σε ένα αποκριάτικο πάρτι, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Λούντβιχ Γκαίττεν, ο οποίος καταζητείται από την αστυνομία για διάφορα εγκλήματα και τρομοκρατικές ενέργειες. Έτσι η Καταρίνα βρίσκεται ξαφνικά στο στόχαστρο του κίτρινου τύπου και συγκεκριμένα της εφημερίδας «Die Zeitung» και του γλοιώδη δημοσιογράφου Ταίτγκες. Η ιδιωτική ζωή της Καταρίνα καταστρέφεται. Ο αδίστακτος δημοσιογράφος εκθέτει τους φίλους και την οικογένεια της με μια σειρά ψεύτικων και δυσφημιστικών δημοσιευμάτων που κηλιδώνουν την υπόληψή της και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. 

Συντελεστές
Κείμενο: Heinrich Böll
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Ελεάνα Τσίχλη
Επιμέλεια σκηνικού: Τίνα Τζόκα
Κίνηση: Δημήτρης Κουτσούμπας
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Τσιροπούλου
Ερμηνεία: Ιφιγένεια Μακρή, Έμη Πανουργιά, Γωγώ Παπαϊωάννου, Βασιλική Τσιροπούλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook