Την ελπίδα ότι έστω και την ύστατη στιγμή η κυβέρνηση θα αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης που έχει απέναντι στον ελληνικό λαό, εκφράζει η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Αγορά, τονίζοντας ότι «οι Έλληνες έδωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ την εντολή να διαπραγματευτεί, αλλά όχι να χρεοκοπήσει τη χώρα»

Η βουλευτής της ΝΔ τονίζει ότι η χώρα βρισκεται σε στάση πληρωμών και επισημαίνει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι χάσαμε έναν σημαντικό σύμμαχο.

«Οι Αμερικανοί έχουν θρηνήσει θύματα από την 17Ν, άρα την ίδια αντίδραση την οποία έχουμε εμείς οι οικογένειες των θυμάτων και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, την έχουν και αυτοί. Ξέρουν τι θα πει τρομοκρατία, ξέρουν τι θα πει συνέχιση της τρομοκρατικής δράσης σε μία χώρα, ξέρουν το μέγεθος του προβλήματος. Ένα μείζον νομικό και ηθικό θέμα, εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης, μετατράπηκε σε ζήτημα εξωτερικής πολιτικής» αναφέρει.
 
Αναφερόμενη τα σενάρια εκλογών υπογραμμίζει ότι «αν γίνουν εκλογές αυτή τη στιγμή, θα αποτελέσουν  την ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας». Και συμπληρώνει:

Όσο για τη ΝΔ, έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει ταχύτατα  να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο και φοβούμαι ότι αυτή τη στιγμή δεν προετοιμάζεται.

Η εσωκομματική συζήτηση που θα καθορίσει το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του κόμματος θα είναι οξυγόνο για την παράταξη. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω ενός εκτάκτου συνεδρίου.

 Σε ερώτηση για το εάν ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να αναλάβει ρόλο προκειμένου να ανοίξουν οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα στη ΝΔ, τονίζει χαρακτηριστικά:

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς ο οποίος να αμφιβάλλει ότι, αν ήθελε ο Κώστας Καραμανλής, θα μπορούσε.Αναφορικά με τα εσωκομματικά της ΝΔ επισημαίνει χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και αλλαγή προσώπων, ενώ για το αν θα διεκδικήσει την αρχηγία τονίζει δεν έχει προσωπική ατζέντα, ωστόσο δηλώνει πρωτοπόρος στη μάχη ανασυγκρότησης της ΝΔ για νέα ηγεσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook