Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν οι δράστες που τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη λήστεψαν μια ηλικιωμένη στην Γαύδο.

Οι δύο δράστες είχαν εργαστεί παλιότερα στο νησί και φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, είχαν σταμπάρει την ηλικιωμένη γυναίκα και αφού οργάνωσαν το σχέδιο τους, περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να το εφαρμόσουν.

Έτσι, την περασμένη Τετάρτη, με κλεμμένο μηχανάκι επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής, μετέβησαν στην Γαύδο και πραγματοποίησαν την ληστεία ενώ στη συνέχεια, έφυγαν με το ίδιο πλοίο από το νησί για να μην γίνουν αντιληπτοί.

Όμως οι λιμενικές αρχές που είχαν ενημερωθεί ότι το καράβι που θα αγκυροβολήσει στην Παλαιόχωρα από την Γαύδο, μεταφέρει δύο ληστές, ήταν σε αναμονή έτοιμη να τους συλλάβουν. Οι δύο δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν με το δίκυκλο όχημα όμως οι αρχές είχαν υποπτευθεί ποιοί ήταν οι δράστες.

Μετά από ολιγοήμερες έρευνες, συνελήφθησαν και πλέον θα βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ληστές δεν δίστασαν να ασκήσουν βία στην 71χρονη γυναίκα την οποία έδεσαν χειροπόδαρα ενώ η λεία τους ήταν μικρο χρηματικό ποσό και τρία ρολόγια.

Δείτε το δελτίο τύπου της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, ληστεία που διαπράχθηκε την 23.04.2015 σε οικία 71χρονης ημεδαπής στη Νήσο Γαύδο.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν σήμερα (25-4-2015) το μεσημέρι στα Χανιά, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 31 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

Αναλυτικότερα, μεταμεσονύκτιες ώρες της 23.04.2015 οι δύο αλλοδαποί  μετέβησαν με το πλοίο της γραμμής στη Νήσο Γαύδο επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία είχαν νοικιάσει από περιοχή του Δήμου Πλατανιά. Στη συνέχεια μεταβαίνοντας σε οικία 71χρονης ημεδαπής, εισήλθαν σε αυτήν παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και αφού την ακινητοποίησαν με την χρήση σωματικής βίας την φίμωσαν και την έδεσαν και με την απειλή αιχμηρών αντικείμενων, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ και δύο γυναικεία ρολόγια χειρός. Ακολούθως, το ίδιο βράδυ, επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής  και επέστρεψαν στην Παλαιόχωρα Χανίων, από όπου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τη μεθοδευμένη αστυνομική προανάκριση και  έρευνα αλλά και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι δράστες της εν λόγω πράξης είναι ο 31χρονος και ο 24χρονος.

Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας,  εντοπίστηκαν στα Χανιά και συνελήφθησαν σήμερα(25.04.2015) το μεσημέρι οι δύο αλλοδαποί, ενώ κατά τη σύλληψη τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των δύο αλλοδαπών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα γυναικείο ρολόι το οποίο όπως προέκυψε ανήκει στην παθούσα.  
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook