Άγιο είχαν  οκτώ Έλληνες ορειβάτες, οι οποίοι ήθελαν να φτάσουν ως την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, αλλά εξαιτίας μιας …απάτης, όχι μόνο δεν ταξίδεψαν στο βουνό, αλλά γλίτωσαν και τον φονικό σεισμό στο Νεπάλ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα trikalanews.gr, η αποστολή σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα βρισκόταν σήμερα στις πλαγιές των Ιμαλάϊων, όμως ο σέρπα (οδηγός βουνού) από το Θιβέτ πήρε 11.500 ευρώ από τον καθένα και στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ραντεβού που είχαν κλείσει σε ξενοδοχείο του Κατμαντού για να τους συνοδεύσει στην ανάβασή τους σε μια από τις κορυφές του Έβερεστ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχαμε γράψει στο star.gr, τα μέλη της ελληνικής αποστολής συναντήθηκαν με τον οδηγό τους, τον Ντόρτζε Τσερίνγκ, την περασμένη Πέμπτη, έδωσαν τα χέρια και τα χρήματα και την επόμενη μέρα τον περίμεναν στο ξενοδοχείο, όπου είχαν καταλύσει στο Κατμαντού, για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Εκείνος όμως δεν εμφανίστηκε και οι ορειβάτες απευθύνθηκαν στο γραφείο του, όπου όμως ούτε εκεί είχε δώσει σημεία ζωής.

Ο επιθεωρητής της τοπικής αστυνομίας, Ρεγουί Ναραχίρι, δήλωσε ότι έγινε έφοδος στο σπίτι του, αλλά ο σέρπα δεν βρέθηκε.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής ζήτησαν από το πρακτορείο του σέρπα να τους παραχωρήσει νέα ομάδα οδηγών βουνού και να αναλάβει τα έξοδα της αποστολής, αλλά κάτι τέτοιο ΕΥΤΥΧΩΣ δεν έγινε και έτσι προχθές επέστρεψαν στην Ελλάδα και σώθηκαν όπως αποδείχτηκε,  από θαύμα!

Και μπορεί τις προηγούμενες ημέρες οι ορειβάτες να ….έκλαιγαν τα λεφτά που τους «έφαγε» ο Θιβετιανός, σήμερα όμως, βλέποντας τους χιλιάδες νεκρούς  και  τις βιβλικές καταστροφές του σεισμού που χτύπησε το Νεπάλ και το Έβερεστ, δακρύζουν από…. συγκίνηση και βλέπουν τον οδηγό του βουνού, ο οποίος τους εξαπάτησε ως θεϊκή παρέμβαση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook