Για προσπάθεια σύγχρονου “φακελώματος” των μαθητών, κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Χανίων, αναφερόμενη στο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που καλεί τους διευθυντές των σχολείων να καταγράψουν σε πληροφοριακό σύστημα τα στοιχεία των μαθητών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων:

“Το υπουργείο παιδείας στις 16/3/2015 με επείγον έγγραφο με θέμα «καταγραφή και αντιμετώπιση μαθητικής διαρροής» καλεί τους Δ/ντες των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να  καταγράφουν στο πληροφοριακό σύστημα Myschool στοιχεία των μαθητών όπως ιθαγένεια και επάγγελμα πατέρα !

Από την μεριά μας θα θέλαμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

1. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε καταγραφή στο πληροφοριακό σύστημα Myschool καθώς πρόκειται για σύγχρονη μορφή φακελώματος και μάλιστα του πιο ευαίσθητου κομματιού της Ελληνικής κοινωνίας, του μαθητικού πληθυσμού.  

2. Το πρόβλημα της μαθητικής διαρροής είναι χρόνιο αλλά τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης διογκώνεται..  Η Μαθητική διαρροή είναι πρόβλημα που αφορά τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες και θέλει μεγάλη προσοχή και δραστική αντιμετώπιση και όχι απλή καταγραφή και διαπιστώσεις.

Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι όταν αντιλαμβανόμαστε ότι για άλλη μια φορά το Υπουργείο έρχεται να διαπιστώσει και να καταγράψει τα προβλήματα αντί να προσπαθήσει αν όχι να τα θεραπεύσει τουλάχιστον να τα περιορίσει.

Τη χρονική στιγμή που μαθητές αναγκάζονται να αφήσουν το σχολείο ενώ άλλοι  λιποθυμούν από την ασιτία, την ίδια στιγμή που η καταγεγραμμένη ανεργία αγγίζει το 30%,  η καταγραφή του «επαγγέλματος του πατέρα» μόνο σαν κακόγουστο αστείο μπορεί να ακουστεί.  

Σαν εκπαιδευτικοί λειτουργοί δεν μπορούμε να μην διαμαρτυρηθούμε και για την μέθοδο καταγραφής του προβλήματος αλλά και για την παντελή απουσία πολιτικών εξάλειψης του φαινομένου.”
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook