Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Σενεγάλης για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, σε δύο αλλοδαπές υπηκόους Σομαλίας ηλικίας 32 και 29 ετών και πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθησαν και η 32χρονη με την 29χρονη, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της παράνομης διευκόλυνσης εξόδου μεταναστών, από τη χώρα, εντοπίστηκε ο 45χρονος από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στον χώρο του αεροδρομίου μαζί με τις δύο αλλοδαπές υπηκόους Σομαλίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 45χρονος είχε αφιχθεί από την Αθήνα στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου και θα διευκόλυνε την έξοδο της 32χρονης και της 29χρονης, από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Αναλυτικότερα, ο 45χρονος προμήθευσε την 32χρονη, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ιταλίας, έναντι του χρηματικού ποσού των 750 ευρώ, προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα μαζί με το ανήλικο τέκνο της, με προορισμό το  Μιλάνο Ιταλίας.

Επιπλέον, ο 45χρονος συνόδευε και προμήθευσε την 29χρονη, μαζί με το ανήλικο τέκνο του, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου (προσποιούμενος ότι είναι οικογένεια του), κάνοντας χρήση πλαστών εγγράφων Αρχών Σενεγάλης, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα για Μιλάνο Ιταλίας.

Στην κατοχή του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, ενώ τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από  το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 45χρονου και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook