Μετά από 30 χρόνια η πρώτη πτήση της British Airways, μίας από τις  μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, προσγειώθηκε σήμερα  από το Gatwick του Λονδίνου στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης του Ηρακλείου.
 
 
Η πρώτη πτήση μετέφερε 120 επιβάτες, τους οποίους υποδέχτηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης και ο Αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας. Η Περιφέρεια Κρήτης τους επεφύλασσε θερμή υποδοχή, με παραδοσιακά κεράσματα της Κρήτης και τη συνδρομή του Λυκείου Ελληνίδων ενώ εντυπωσιακή ήταν η αψίδα  νερού που σχημάτισαν τα πυροσβεστικά οχήματα καλωσορίζοντας την πρώτη πτήση της κορυφαίας Βρετανικής εταιρείας που έφτασε στο Ηράκλειο.
 
 
Οι αεροπορικές πτήσεις  της British Airways έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα και θα προστεθεί μία ακόμα πτήση την περίοδο Ιουλίου- Αυγούστου. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν ο Αερολιμενάρχης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού στις 23 Μαΐου μία ακόμα κορυφαία αεροπορική εταιρεία η γερμανική Lufthansa θα ξεκινήσει και πάλι μετά από 20 χρόνια τις πτήσεις της από Μόναχο προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου. 
 
 
«Η British Airways που υποδεχτήκαμε σήμερα, είναι εταιρεία με ειδικό βάρος, σύμβολο στην Ευρώπη και η παρουσία της στην Κρήτη αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τον τουρισμό της Κρήτης και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος» δήλωσε  ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης. Ο κ. Βαμιεδάκης πρόσθεσε πως το 20% των επιβατών της πτήσης ταξίδευε σε Business club, γεγονός που καταδεικνύει το υψηλό οικονομικό επίπεδο των διακινουμένων.
 
 
Από την πλευρά του ο  Αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας εξέφρασε τη χαρά του για την υποδοχή της πρώτης πτήσης και τη συνέχιση των δρομολογίων της British Airways στην Κρήτη, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία μέχρι το τέλος της σεζόν θα διακινήσει περί τους 30.000 τουρίστες στο νησί. Τόσο η British Airways όσο και οι άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες που έρχονται στο νησί μας συμβάλλουν στην ποιοτική βελτίωση του τουρισμού. Σύμφωνα με τον κ. Πλιάκα, η British Airways θα εκτελεί δρομολόγια Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή  ενώ θα προστεθεί ένα ακόμη δρομολόγιο κατά την υψηλή τουριστικά περίοδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook