Οι ιαπωνικές αρχές συνέχισαν τις προσπάθειες ρίψης νερού στον κατεστραμμένο αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα για να μειώσουν τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Η Tepco, η εταιρία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο Νταϊίτσι της Φουκουσίμα άρχισε χθες Κυριακή να ρίχνει νερό σε μια δεξαμενή στον επάνω όροφο του αντιδραστήρα Νο 4 του εργοστασίου όταν οι ειδικοί αντιλήφθηκαν ότι το επίπεδο των υδάτων είχε μειωθεί στο ένα τρίτο από το κανονικό, μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Η μείωση του επιπέδου των υδάτων προκάλεσε την αύξηση της ραδιενέργειας, υπογράμμισαν αξιωματούχοι.

Τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας δεν επιτρέπουν στους ειδικούς να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτιρίου που στεγάζει τον αντιδραστήρα για να αρχίσουν τις απαιτούμενες επισκευές.

Η επιχείρηση καθαρισμού του αντιδραστήρα είχε ξεκινήσει την Παρασκευή αφού καθυστέρησε λόγω μιας σειράς βλαβών στο εργοστάσιο, που βρίσκεται 240 χλμ βορειοανατολικά του Τόκιο.

Η Tepco έχει ρίξει μαζικές ποσότητες νερού προκειμένου να ψύξει τρεις αντιδραστήρες του εργοστασίου που έχουν λιώσει μετά τη βλάβη των συστημάτων ψύξης που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.