Το 10 δημοτικό σχολείο Χανίων, συμμετείχε σε ένα πανελλήνιο διαγωνισμό του Πανεπιστημίου Ρεθύμνης με θέμα “Το σχολείο των ονείρων μου”

O διαγωνισμός είχε πολλές κατηγορίες και επιλογές για να αποδώσουν οι συμμετέχοντες το θέμα π.χ ζωγραφική ,σκίτσο, αφίσα,video, animation.

Το 10 δημοτικό σχολείο συμμετείχε με ένα μικρό βιντεάκι. Είναι συλλογική εργασία και συμμετείχε όλο το σχολείο, μόνο που κόπηκαν σκηνές λόγω περιορισμένου χρόνου.

Τα παιδιά το κατευχαριστήθηκαν και θα το πάρουν ολόκληρο σε cd στο τέλος της χρονιάς.

Το θέμα δουλεύτηκε στις τάξεις ,συγκεντρώθηκε υλικό μέσα από εργασίες των παιδιών.

Η θεατρολόγος του σχολείου K.Παναγιώτα Στεμπίλη έγραψε το σενάριο,που συζητήθηκε στο Σύλλογο διδασκόντων.

Σε πέντε πλάνα βοήθησε τη κ. Στεμπίλη ο Θοδωρής Θωμαδάκης από το καλλιτεχνικό εργαστήρι Χανίων και το τελικό μοντάζ έκανε ο καθηγητής πληροφορικής κ. Ανδρέας Μαρκαντωνάκης.

Στην συγκεκριμένη κατηγορία έχουν δημοσιευτεί πάρα πολλές αρκετά αξιόλογες δουλειές από όλη την Ελλάδα.

Το σχολείο ενημερώθηκε από τον  κ. Αναστασιάδη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ότι μέχρι στιγμής βρίσκεται στις 3 πρώτες θέσεις.Το τελικό αποτέλεσμα θα το ξέρουμε το Σάββατο 9 Μαίου,που θα γίνουν οι απονομές. Εμείς αισθανόμαστε ήδη νικητές,γιατί το απολαύσαμε συλλογικά, δε σπαταλήσαμε αρκετό διδακτικό χρόνο των μαθητών( μόνο πολύ από τον ελεύθερο χρόνο των εκπαιδευτικών) και δεν απέχουν πολύ τα όνειρα των παιδιών από την πραγματικότητα,,,,

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο είναι ανοιχτό στη κοινωνία,φιλόξενο και δημοκρατικό .Είναι το σχολείο της γειτονιάς ,όπως θέλουμε να αποκαλείται, και γι’ αυτό μας ανιπροσωπεύει απόλυτα το συγκεκριμένο βίντεο. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook