Στην…θολούρα του πολιτικού στίγματος του ΠΑΣΟΚ στάθηκε η κ. Φώφη Γεννηματά κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο Ηράκλειο εν όψει του συνεδρίου που θα διεξαχθεί (15-17 Μαΐου) για την αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα.

Η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής, διακρίνοντας την -κατά κοινή ομολογία- αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί στον πολιτικό χάρτη, δεν δίστασε να τονίσει πως «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα, το στίγμα θόλωσε τα προηγούμενα χρόνια μέσα στη διαχείριση της κρίσης και είναι πολύ μεγάλη ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε τη ταυτότητά μας. Να αποφασίσουμε για την ταυτότητά του, το ιδεολογικό του στίγμα, να συμφωνήσουμε ότι πρόκειται για μια μεγάλη παράταξη που εκφράζει το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού και σε αυτό πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις».

Μάλιστα δεν απέκλεισε αλλά ούτε επιβεβαίωσε τα σενάρια που τη θέλουν να είναι εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του κόμματος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την προεδρία του κόμματος γιατί αυτό που προέχει είναι να αποφασίσουμε πιο ΠΑΣΟΚ θέλουμε».

Το ζήτημα βέβαια για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μονάχα μια αλλαγή στη  προεδρία του κόμματος. Η πιστή εφαρμογή πολιτικών φτωχοποίησης της κοινωνίας που πιστά υπηρετήθηκαν τόσο από τον κ. Παπανδρέου όσο και από τον κ. Βενιζέλο αλλά και από τους υπουργούς του Κινήματος (μεταξύ αυτών και η κ. Γενημματά) αποδεικνύουν και το αδιέξοδο που υπάρχει στο εσωτερικό του.

Διότι με «παλιά υλικά» και ειδικά με υπουργούς που από καίριες θέσεις υποστήριξαν (και) με τη ψήφο τους συγκεκριμένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν χτίζεται ο…δημοκρατικός σοσιαλισμός…

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook