Στάση εργασίας και γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο ΠΑΓΝΗ σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων:

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Πα.Γ.Ν.Η. προκήρυξε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Απρίλη 2015 από τις 08:00 έως τις 10:00 το πρωί. Ταυτόχρονα πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου στις 8 το πρωί με θέματα:

⦁    Η όξυνση των προβλημάτων του νοσοκομείου, των εργαζομένων και των ασθενών του και το πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεων του Σωματείου για την αντιμετώπιση τους.

⦁    Εκτίμηση του αποτελέσματος της επίσκεψης της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας (Κουρουμπλή, Ξανθού) στο Ηράκλειο.

⦁    Αφιέρωμα τιμής και αγώνα στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Το ΔΣ του Σωματείου πρόσφατα κατέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου, των εργαζομένων και των ασθενών στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τόσο γραπτά όσο και προφορικά. Δυστυχώς, καμία δέσμευση, καμία ουσιαστική απάντηση, καμία επίλυση κανενός προβλήματος δεν δόθηκε. Υποσχέσεις μόνο για το μέλλον και αρκετή συμπάθεια.

Οι όποιες μικρές αλλαγές ή βελτιώσεις δεν απαντούν στο καθολικό αίτημα για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών Υγείας, για αποκατάσταση της δημόσιας λειτουργίας του νοσοκομείου, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων εργαζομένων στην Υγεία και των ασθενών.

Ταυτόχρονα, το Σωματείο Εργαζομένων του Πα.Γ.Ν.Η. δημόσια καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να βάλει χέρι στα αποθεματικά των νοσοκομείων.

Για να ικανοποιήσεις τις υποχρεώσεις της στους δανειστές της χώρας κατ΄ εντολή της Τρόικα αποφάσισε να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα περιφερειών, δήμων, δημόσιων οργανισμών, ασφαλιστικών ταμείων και νοσοκομείων. Την ίδια στιγμή που παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες εξακολουθούν να μας χρωστάνε δεδουλευμένα μηνών (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες-Κυριακές), την ίδια στιγμή που εφαρμόζεται ο φετινός προϋπολογισμός στο νοσοκομείο που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση και μειώνει ακόμα περισσότερο την ανεπαρκέστατη χρηματοδότηση επιλέγουν να πληρώσουν τους δανειστές με αποτέλεσμα απλήρωτοι εργαζόμενοι, μεγάλωμα των ελλείψεων σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, αναλώσιμα και εξοπλισμό δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα δυσλειτουργίας του νοσοκομείου.

Η υπόθεση της αποκατάστασης της δημόσιας λειτουργίας του νοσοκομείου, της υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν Υγείας για όλους δεν είναι μόνο ευθύνη των υγειονομικών, είναι όλου του λαού. Σας καλούμε μαζί μας στον αγώνα για:

⦁    Αποκλειστικά πλήρη δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Κατάργηση όλων των χαρατσιών στην Υγεία. Κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

⦁    Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των νοσοκομείων. Άμεση ενίσχυση της  χρηματοδότησης τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

⦁    Αξιοπρεπείς μισθούς, άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων – εφημεριών, υπερωριών, νυχτερινών κλπ. – και έγκριση ποσών που να επαρκούν το 2015.

⦁    Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, μέτρα προστασίας.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook