Τελευταία ενημέρωση 17:50

Με την πλειοψηφία να ψηφίζει υπέρ της πρότασης του Αντιπεριφερείαρχη κ. Κουκιαδάκη για τη σύνταξη ενός κειμένου (θα εκδοθεί αύριο Τετάρτη) με την οποία θα καταδικάζεται μεν η ΠΝΠ (και κάθε αντίστοιχη τακτική απο την κυβέρνηση) αλλά τελικά όχι η ουσία, δηλαδή η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων καθώς επίσης και η παρέμβαση του κεντρικού κράτους στην τοπική αυτοδιοίκηση, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΠΣ η οποία σε κάθε περίπτωση είχε περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη μειοψήφησε το ψήφισμα που είχε καταθέσει η “Λαϊκή Συσπείρωση” στο οποίο τονίζεται μεταξύ άλλων η κατηγορηματική διαφωνία “για την αρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων”.

“Παρών” επι της ουσίας ψήφισε ο κ. Φιλιππής (ειχε αποχωρήσει για την Αθήνα ο κ. Κριτσωτάκης λόγω της συζήτησης στη Βουλή για την ΕΡΤ)  κρατώντας στάση επιφύλαξης προτού αυτό το κείμενο πάρει την τελική του μορφή.

Νωρίτερα με παρέμβαση από περίπου 30 μέλη της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών που βρίσκονται εντός της αίθουσας του περιφερειακού συμβουλίου ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Π.Σ. με θέμα την πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφορικά με τα αποθεματικά.

 

Μετά την ανάγνωση ψηφίσματος-καταγγελίας για τη ΠΝΠ η διαδικασία διεξήχθη κανονικά.

“Μας έπεισε ο Πρωθυπουργός” 

Ενάντια σε κάθε Πράξη Νομοθετικού Παριεχομένου από όποια κυβέρνηση κι αν επιβάλλεται τάχτηκε στην έναρξη της ομιλίας του ο Περιφερειάρχης Κρήτης στο ΠΣ τονίζοντας ωστόσο πως τόσο ο ίδιος όσο και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας πείστηκαν απο την συνάντηση που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα. “Όλοι στο ίδιο καράβι βρισκόμαστε, αν βουλιάξει θα βουλιάξαμε όλοι μαζί” τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, εξηγώντας: “Οι ΟΤΑ Ά και Β´ βαθμού θα εξαιρεθούν μολις κλείσει η διαπργμάτευση και θα ειναι προαιρετική η κατάθεση των χρημάτων. Μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και την πολιτική δέσμευση που μας παρείχε εμείς και η ΕΝΠΕ αποφασίσαμε οτι αυτά τα λίγα διαθέσιμα που υπάρχουν να τα παραχωρήςουμε για ενα μικρό χρονικό διάστημα για να υπαρχει αυτή η διευκόλυνση”.

Μιλώντας ο ίδιος για τα οικονομικά δεδομένα της περιφέρειας ενημέρωσε πως το ποσό αγγίζει συνολικά τα 50 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων όμως τα 45 εκατομμύρια ειναι δεσμευμένα σε έργα μέσω των έργων του ΕΣΠΑ. “Οπότε” ειπε κ κ. Αρναουτάκης “συζητάμε για περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ”.

Απαντώντας στην ερώτηση με ποιον τρόπο θα γίνει τελικά η διαδικασία, ο Περιφερείαρχης απάντησε ότι πιθανότατα μέχρι την Παρασκευή να εκδοθεί μια ερμηνευτική εγκύκλιο που θα αναφέρει πως και αν μπορούν να μεταφερθούν τα χρήματα απο τις συνεταιριστικές τράπεζες στη Τράπεζα της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook