Ένα απόλυτα οργανωμένο σχέδιο αποκαλύφθηκε από τις τουρκικές αρχές σχετικά με το σχέδιο βομβιστικής επίθεσης εναντίον του Ερντογάν. Η επίθεση είχε σχεδιαστεί για τις 24 Μαϊου κατά τη διάρκεια της άφιξης του τούρκου πρωθυπουργού στην πόλη Σίρνακ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον αυτοκινητόδρομο Νουσάιμπιν-Τζίζρε όπου θα περνούσε το όχημα του Ερντογάν. Όμως όσοι τοποθέτησαν τον μηχανισμό, είχαν βρει και τον τρόπο να παρακάμψουν τα μέτρα απενεργοποίησης σημάτων που χρησιμοποιούν οι αρχές ασφαλείας.
 
Οι επίδοξοι δράστες, τράβηξαν καλώδιο μήκους 5.5 χιλιομέτρων από το σημείο που βρίσκονταν μέχρι το σημείο του εκρηκτικού μηχανισμού.

\"\"Έτσι μόλις το όχημα του Ερντογάν θα περνούσε από το δρόμο, παρά τα μέτρα ασφαλείας και τον ηλεκτρικό αποκλεισμό θα κατάφερναν να ενεργοποιήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό.
 
Το ερώτημα που θέτει η εφημερίδα Ζaman προκαλεί ερωτήματα “Για να τοποθετηθεί καλώδιο 5.5 χιλιομέτρων χρειάζονται τουλάχιστον 8 άτομα για να εργαστούν τουλάχιστον 2-3 ημέρες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Πως συνέβη αυτό»
 
Οι τουρκικές αρχές υπενθυμίζουν πως το PKK σε παρόμοιες επιθέσεις χρησιμοποιεί καλώδια μήκους μέχρι 75 μέτρα. Αυτή η επίθεση και ο τρόπος οργάνωσης της προκαλεί μεγάλα ερωτήματα για την καταγωγή της.
 
Τούρκοι στρατιώτες είχαν βρει τον εκρηκτικό μηχανισμό λίγες ώρες πριν την άφιξη του Ερντογάν μετά από την καταγγελία ενός έμμισθου φρουρού στην Νοτιοανατολική Τουρκία.

ONALERT

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook