Ακόμα ένα κρούσμα εξαπάτησης ηλικιωμένων στη Λαμία, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Δεν έχει αποδειχτεί αν είναι οι ίδιοι απατεώνες, που την ίδια μέρα πήγαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη στη οδό Θερμοπυλών, αλλά αυτή τη φορά πέτυχαν το στόχο τους, με λεία 2.000 ευρώ από το θύμα τους.

Το πρωί, περίπου στις 10.00, δύο ευγενικοί κατά τα άλλα κύριοι, πλησίασαν ηλικιωμένη γυναίκα σε συνοικία της Λαμίας. Της είπαν ότι η κόρη της χρωστάει 2.000 ευρώ στην Εφορία και ότι είναι η τελευταία μέρα που μπορεί να δώσει τα χρήματα, αλλιώς θα της έκαναν κατάσχεση του σπιτιού της. Η άτυχη γυναίκα τους πίστεψε και αφού δεν είχε χρήματα στο σπίτι, πήρε το βιβλιάριο καταθέσεων και μαζί με τους απατεώνες πήγε στην τράπεζα και πραγματοποίησε ανάληψη ύψους 2.000 ευρώ. Οι απατεώνες την περίμεναν λίγο πιο κάτω στην πλατεία Πάρκου και όταν τους έδωσε τα χρήματα, προσφέρθηκαν να την πάνε πάλι πίσω στο σπίτι της, αλλά η γιαγιά αρνήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά, «να μη σας βάλω σε κόπο, θα γυρίσω με το αστικό λεωφορείο...».

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, υπάρχουν πολλά κρούσματα που δεν καταγγέλλονται στην αστυνομία, είτε γιατί αφορούν σε μικροποσά, είτε γιατί δεν θέλουν τα θύματα για δικούς τους λόγους να τα καταγγείλουν.