Δύο βασικα έργα συνολικού προυπολογισμού περίπου 30 εκατομ ευρώ, διεκδικεί ο Δήμος Αποκορώνου Χανίων από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για το θέμα της κατασκευής εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού στην Γεωργιούπολη, της αναβάθμισης εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στις Καλύβες καθώς επίσης και των αποχετευτικών δικτύων.
Τα έργα αυτά, αλλά και τα άλλα θέματα που αφορούν στον Δήμο Αποκορώνου συζητήθηκαν στην διάρκεια της επίσκεψης στο δημαρχείο του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη και υπηρεσιακών παραγόντων.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου κ.Γρηγόρης Μαρκάκης «με τις νέες εξελίξεις λόγω της ανακατάταξης του υπουργικού συμβουλίου, θα περιμένουμε λίγο, και ελπίζουμε να έχουμε απαντήσεις μέσα στο καλοκαίρι. Ο προυπολογισμός των έργων για μεν τον βιολογικό της Γεωργιούπολης είναι 20,7 εκατομ ευρώ, για δε τον βιολογικό των Καλυβών είναι 10 εκατομ ευρώ».
Από την πλευρά του ο κ.Βουλγαράκης επεσήμανε πως «ο βιολογικός της Γεωργιούπολης είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο….»
Επίσης στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και θέματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του δήμου και διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται εργασίες αναβάθμισης και βελτίωσης του. 
Ο κ. αντιπεριφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι προχωρούν άμεσα οι εργασίες αναβάθμισης σε όλο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο ως προς την οδική ασφάλεια. 
Εργασίες για τις οποίες θα διατεθεί πίστωση μέσω των ΕΣΠΑ. 
Επίσης αποφασίστηκε να συνταχθούν μελέτες : « Παράκαμψη Βρυσών και Τζιτζιφέ- Βαφές », « Μελέτες συντήρησης Γέφυρας Βρυσών» και « Μελέτη γέφυρας στο Μπούτακα Βαφέ».
Τέλος αποφασίσθηκε να γίνει συνάντηση με την ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ για την ένταξη και έγκριση μελέτης λωρίδας επιβράδυνσης στην ανισόπεδη γέφυρα Βρυσών έργο για το οποίο υπάρχει ήδη έγκριση διάθεσης πίστωσης 100.000 € από πόρους της Τ.Ε.Ο ΑΕ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook