Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η επιχειρηματική επίσκεψη 60 εμπορικών και οικονομικών ακολούθων προερχομένων από 40 ξένες χώρες στη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Το Σάββατο 18 Ιουνίου η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τον αρμόδιο Εθνικό φορέα “INVEST IN GREECE” για τη προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη άμεσων επενδύσεων στη Κρήτη.
Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης έγινε με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης του οργανισμού προώθησης εξαγωγών (ΟΠΕ) και του ΕΟΤ.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η προώθηση των επιχειρηματικών και επενδυτικών δυνατοτήτων της Κρήτης, μέσω της παρουσίασης της σαν μοναδικός επενδυτικός προορισμός και της επαφής και συζήτησης των ξένων ακολούθων με Χανιώτες επιχειρηματίες.
Την αντιπροσωπεία των ξένων ακολούθων συνόδευαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες : Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη και ο Νίκος Καλογερής , στελέχη του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στα Χανιά ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.
Η επίσκεψη ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις του συσκευαστηρίου εσπεριδοειδών της εταιρίας «ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΕ» στην Αγιά όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά που και πως συσκευάζονται εσπεριδοειδή και avocado. Στο τέλος της ξενάγησης οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης τους φιλοξένησαν παραθέτοντας τους σε ένα πλούσιο μπουφέ γεύσεις από προϊόντα της Κρητικής γης.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας «ΚΡΙ-ΚΡΙ» όπου παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής και τυποποίησης των μοναδικών Κρητικών παξιμαδιών. Φιλοξενήθηκαν από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης παραθέτοντας τους γεύσεις των Αρτοσκευασμάτων τους.
Στη συνέχεια τους παρατέθει γεύμα στο ξενοδοχείο AVRA IMPERIAL RESORTS SPA στο Κολυμπάρι , όπου το μενού αποτελούνταν αποκλειστικά από προϊόντα που συνθέτουν τη ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης. Στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διαθέτει ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Ο πρωτογενής τομέας χαρακτηρίζεται από την καλλιέργεια της ελιάς και των εσπεριδοειδών και τη τυποποίηση τους καθώς και τις θερμοκηπευτικές καλλιέργειες στο νότο και την καλλιέργεια καστάνων .
Η κτηνοτροφία και η παραγωγή τυροκομικών προϊόντων καθώς και η αλιεία συμπληρώνουν την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα. Λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους και του μικρού κλήρου η περιοχή των Χανίων προσφέρεται για εξειδικευμένες μικρές, βιολογικές καλλιέργειες και τη παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας . Στη ποιότητα των προϊόντων μας στηρίζεται η φημισμένη Κρητική Διατροφή με τα ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία και την ποιότητα ζωής.
Καταλήγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων , μπορεί να εξελιχθεί σε ένα παράδεισο οικολογικής γεωργίας και πολιτισμού .
Η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού ( πολιτιστικού , θρησκευτικού , συνεδριακών , ιατρικών κ.α ) όλες τις εποχές του χρόνου θα στηρίζεται στην εγχώρια παραγωγή του πρωτογενούς τομέα και στον απόλυτο σεβασμό του Μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος .
Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης χαιρέτησε τους προσκεκλημένους τονίζοντας ότι η επίσκεψη αυτή τον γεμίζει αισιοδοξία αφού δίδεται η ευκαιρία να δείτε και να γευθείτε τα προϊόντα της Κρητικής Γης .
Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος AVRA IMPERIAL , από την οικογένεια του ιδιοκτήτη , το οποίο αποτελεί στολίδι για την Κρήτη και θα αναδείξει την περιοχή του Κολυμβαρίου.
Επίσης επισκέφθηκαν στην περιοχη των Βουβών το οινοποιείο του Εμμανουήλ Καραβιτάκη όπου είχαν την ευκαιρία να γευθούν κρασιά από γηγενείς αλλά και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook