Αντιπροσωπεία από τα Μουδανιά της Τουρκίας επισκέφτηκε, σήμερα, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και ο λόγος είναι το ενδιαφέρων τον «γειτόνων» για την αδελφοποίηση των δύο Επιμελητηρίων.

Πρόκειται για το Δήμαρχο της Πόλης, κ. Hasan Akturk τον Αντιδήμαρχο, Dr Kartal Saldiris καθώς επίσης τον Πρόεδρο, κ. Emir Ali Usta και τον Αντιπρόεδρο, κ. Esat Demicran του Επιμελητηρίου της περιοχής, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Νικήτα Δολαψάκη.

Η τουρκική αντιπροσωπεία πρότεινε την αδελφοποίηση των δύο Επιμελητηρίων με στόχο τη σύσφιγξη των εμπορικών σχέσεων των δύο περιοχών, οι οποίες άλλωστε συνδέονται ιστορικά, λόγω της ανταλλαγής πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Την αντιπροσωπεία συνόδευαν ο τουρκοκρητικός από το Ηράκλειο κ. Ali Pekman, η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου κ. Μαλβίνα Σφίγγα και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου του Συλλόγου κ. Μηνάς Καφούσης.

Οι τούρκοι επισκέπτες ανέφεραν ότι τα Μουδανιά αποτελούν σημαντικό προάστιο της Βursa, η οποία είναι η δεύτερη σε εξαγωγές πόλη της Τουρκίας, μετά την Κωνσταντινούπολη, και τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της χώρας.

Ο κ. Δολαψάκης ενημέρωσε την τουρκική αντιπροσωπεία για τη συνεργασία των Επιμελητηρίων Ηρακλείου και Σμύρνης, που επισφραγίστηκε με εκατέρωθεν επιχειρηματικές αποστολές, και δήλωσε πρόθυμος για επέκταση της συνεργασίας με το Επιμελητήριο της περιοχής των Μουδανιών.