Η απόφαση είναι σίγουρο ότι θα πυροδοτήσει αντιδράσεις από πλευράς «Δικεφάλου», καθώς τόσο ο κόσμος όσο και η διοίκηση έχουν προαναγγείλει ότι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια να δουν την ομάδα τους να πέφτει κατηγορία. Ο Μπάμπης Καραμανλής έχει δηλώσει ότι θα κυνηγήσει την υπόθεση από άλλες πλευρές (υπουργείο Οικονομικών κλπ), ενώ υπάρχει μέσα στη μέρα και η προγραμματισμένη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ. Μια απλή λύση για την ΑΕΚ θα ήταν η αύξηση των ομάδων της Α1 στις 16, ωστόσο το σενάριο δεν είναι και τόσο λογικό και συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. 
Για την ώρα είναι σαφές ότι ο Ηλυσιακός μένει στην Α1, του αναγνωρίζεται δηλαδή και νομικά η παραμονή που κέρδισε μέσα στο γήπεδο. Αντίθετα, η ΑΕΚ, παρά το μεγάλο θόρυβο που γέννησε για την όλη υπόθεση, δεν αποφεύγει την ατιμωτική πτώση στην Α2. 
Η απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών αναφέρει συγκεκριμένα: «Το ΑΣΕΑΔ δέχεται την προσφυγή της ΚΑΕ Ηλυσιακός και απορρίπτει την πρόσθετη παρέμβαση της ΚΑΕ ΑΕΚ. Ακυρώνει την απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ (28/4/11)».
Η προσφυγή του Ηλυσιακού είχε γίνει προς ακύρωση της απόφασης 52/28-4-2011 που είχε εκδόσει το δικαιοδοτικό όργανο του ΕΣΑΚΕ. Η απόφαση ενέφερε τα εξής: «Αποβάλλεται η Α.Ο. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΚΑΕ από το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΕΣΑΚΕ Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (διατάξεις του άρθρου 69 του νόμου 2725/1999 παρ. 8, 9 και 12, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 17 του νόμου 3057/2002)».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook