Την ολοκληρωτική καταστροφή προσπαθούν να προλάβουν μεγάλες εταιρείες της Ευρώπης. Ξεκινούν καμπάνια υπέρ των χωρών του ευρωπαϊκού νότου. Αίτημα για άμεση διάσωση.

Μπορεί να ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες ένα θρίλερ (;) σχετικά με τη στήριξη της Ελλάδας και την εκταμίευση της 5ης δόσης, ωστόσο μια κίνηση δεκάδων επιχειρηματικών κολοσσών, αποδεικνύει ότι δεν αγωνιούμε μόνοι μας.

Ίσως μάλιστα η παρακάτω είδηση να δείχνει ότι τα τρομοκρατικά δημοσιεύματα και οι προφητείες του Spiegel και της Bild δεν πρόκειται να επαληθευτούν.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, εβδομήντα μεγάλες επιχειρήσεις, βλέποντας την καταστροφή που τις περιμένει σε περίπτωση πτώχευσης κάποιου κράτους-μέλους της ευρωζώνης, ξεκινούν διαφημιστική εκστρατεία ζητώντας τη διάσωση των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Η διαφημιστική καταχώριση, την οποία συνυπογράφουν επικεφαλής εταιρειών, μεταξύ των οποίων η Daimler, η Siemens, η Deutsche Telekom, η BMW, η Total, και η Renault, θα δημοσιευθεί σε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες σε μία εβδομάδα.

\”Η κατάρρευση του ευρώ θα ήταν ένα καταστροφικό βήμα προς τα πίσω για την Ευρώπη\” αναφέρεται στην καμπάνια, ενώ επισημαίνεται το πώς το κοινό νόμισμα βελτίωσε τη θέση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Οι εταιρείες, ανησυχώντας φυσικά για τις πωλήσεις και τα κέρδη τους υποστηρίζουν, ότι οι χώρες που πλήττονται θα πρέπει να στηριχθούν άμεσα \”για να δοθεί ελπίδα στους λαούς τους\”.

Μπορεί οι απειλές των πολιτικών ηγετών της ευρωζώνης σχετικά με τα νέα μέτρα να συνεχίζονται, ωστόσο είναι φανερό πώς οι εταιρείες έχουν ήδη καταλάβει ότι το πρόβλημα πλέον δεν είναι ελληνικό ή ισπανικό και μια ενδεχόμενη κατάρρευση ενός κράτους θα σημάνει πανευρωπαϊκή οικονομική καταστροφή.

news247

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook