Χθες στα Χανιά ενόψει της εργατικής πρωτομαγιάς πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες από τη γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία των ιδιωτικών υπαλλήλων, των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση, των τροφίμων ποτών και των οικοδόμων, που συσπειρώνονται σ’ αυτό.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:  “Στις 10 το πρωί αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και των σωματείων παρευρέθηκε  στο μνημείο “Ειρήνης” στο Πασακάκι, όπου και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών της 1ης Μάη.

Την ίδια ώρα ξεκίνησε η συγκέντρωση που καλούσε το ΠΑΜΕ και τα σωματεία στην πλατεία Νέων Καταστημάτων,  με χαιρετισμούς που απηύθυναν εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ. Στη συνέχεια μέλη των σωματείων παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στις πρωτομαγιές με απαγγελία ποιημάτων.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την κεντρική ομιλία την οποία έκανε ο Νίκος Ξηράκης, μέλος της γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ και του ΔΣ του ΕΚΧ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος, καθώς η ακόρεστη δίψα των μονοπωλίων και των μεγαλοεργοδοτών για κέρδη έχει σαν αποτέλεσμα,  να τσακίζονται τα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα (μισθοί, συντάξεις, υγεία, κοινωνικές παροχές, ελευθερίες κλπ). Η εργατική τάξη και οι σύμμαχοι της οφείλουμε συνεχίζουμε και προετοιμαζόμαστε για τους αγώνες που θα έρθουν.»

Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία στην παλιά πόλη με πλήθος κόσμου και συνθήματα. Η πορεία κατέληξε στα Νεώρια όπου και ολοκληρώθηκε. 

Οι δραστηριότητες της εργατικής πρωτομαγιάς δεν τελείωσαν εκεί. Συνοδεύτηκαν από λαϊκό γλέντι αμέσως μετά την πορεία, το οποίο έγινε στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων, σε χώρο διαμορφωμένο για να υποδεχτεί τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Με ψησταριά και κρύες μπύρες καθώς και με τη μουσική συνοδεία από το λαϊκό συγκρότημα του Γιώργου Βαβουλέ, ο κόσμος δε σταμάτησε να τραγουδάει και να χορεύει μέχρι αργά το απόγευμα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook