Στην συζήτηση και ψηφοφορία επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ο Βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης στην ομιλία του ζήτησε:
1. Πόθεν έσχες ελλήνων πολιτών και επιστροφή κλεμμένου πλούτου.
2. Επιστροφή θέσεων εργασίας και πλούτου επιχειρήσεων μας που πήγαν στο εξωτερικό.
3. Δήμευση περιουσίας.
4. Γρήγορη απονομή δικαιοσύνης.
5. Αξιοποίηση Δημόσιων Επιχειρήσεων με βάση την κερδοφορία και τον στρατηγικό χαρακτήρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέντε (5) ΔΕΚΟ έχουν μισθοδοσία μεγαλύτερη από έσοδα τους.
6. Αξιοποίηση ορυκτού πλούτου.
7. Όλοι οι κωδικοί δαπανών του προϋπολογισμού να επανελεγχθούν.
8. Νέα φορολογική πολιτική.
9. Δημοκρατία αναλογικότητας παντού.
10. Συνταγματική μεταρρύθμιση με στόχο την άμεση δημοκρατία.
11. Αύξηση απορροφητικότητας ΕΣΠΑ τουλάχιστον στο 36%.
12. Αξιοποίηση Δημόσιας περιουσίας με δεδομένο ότι 15% είναι μόνο γνωστή, το 40% καταπατημένη και 22% με ελλείπει στοιχειά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΕΔ.
13. Σαφώς μείωση της γραφειοκρατίας του κράτους που αποτελεί το 6,8% χωρίς απο-λύσεις και αύξηση του δείκτη 1/10 σε 1/13

Στην συνέχεια και αναφερόμενος στους στόχους και στους σκοπούς είπε «Στόχος μας είναι η διαχείριση της βιωσιμότητας του χρέους και η βιωσιμότητα της απασχόλησης. Σκοπός μας η αύξηση εξαγωγών, η αύξηση παράγωγης εγχώριων προϊόντων, η εκμετάλλευση κοινοτικών προγραμμάτων, οι ορθολογικές ιδιωτικοποιήσεις και οι ξένες επενδύσεις».

Τελειώνοντας, τόνισε «αν φορτώσεις μια γενιά με χρέος που δεν μπορεί να το αντέξει τότε η γη ανήκει στους νεκρούς».

Επίσης στα πλαίσια της πορείας προς την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑ.ΣΟ.Κ στις 3 Σεπτεμβρίου 2011, ο βουλευτής Ηρακλείου μιλάει τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 και ώρα 19:30 στην Τ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ Καλλιθέας Αττικής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook