Την αγωνία τους για την τύχη της Ελλάδας και συνεπακόλουθα της ίδιας της Ευρωζώνης, του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και κατ΄επέκταση των… κερδών τους εκφράζουν 70 επιχειρηματικοί κολοσσοί από τη Γαλλία και τη Γερμανία. Και όχι μόνο! Αποφάσισαν να πράξουν κάτι γι\’ αυτό, χρηματοδοτώντας μια πανευρωπαϊκή διαφημιστική εκστρατεία με την οποία ζητούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να “δείξουν αλληλεγγύη προς τις χώρες που πλήττονται από την κρίση χρέους, ώστε να διασωθεί η ίδια η Ευρωζώνη”.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που φέρονται να συναποφάσισαν οι επικεφαλής των εταιριών Daimler, Siemens, Deutsche Telekom, E.On, BMW, Deutsche Post, EADS, Total, Renault και EdF. Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι αυτών των κολοσσών συνυπέγραψαν και θα συγχρηματοδοτήσουν μια κοινή διαφημιστική καταχώριση, στις περισσότερες ευρωπαϊκές εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας, με κύριο σύνθημα τη φράση: \”Η κατάρρευση του ευρώ θα ήταν ένα καταστροφικό βήμα προς τα πίσω για την Ευρώπη\” και με κεντρικό μήνυμα την παραδοχή πως η “υγεία” της ευρωπαϊκής οικονομίας και του ευρώ αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο για την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στον διεθνή στίβο.

Στη συγκεκριμένη διαφημιστική καταχώρηση οι διοικήσεις των περί ων ο λόγος εταιρειών τονίζουν πως είναι επιτακτική η ανάγκη να στηριχθούν οι χώρες που πλήττονται από την κρίση προκειμένου να “δοθεί ελπίδα στους λαούς τους”.
Και να συνεχίσουν αυτοί να καταναλώνουν τα προϊόντα τους, μπορούμε να συμπληρώσουμε εμείς.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook