Η στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Χανίων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στόλος των απορριμματοφόρων λόγο παλαιότητας απασχολούν το δημοτική αρχή. Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί σε πρώτη φάση με τη συνδρομή της ΔΕΔΙΣΑ τόσο σε προσωπικό όσο και σε οχήματα καθώς το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις περιοχές της Νέας Κυδωνίας και του Ακρωτηρίου.

 Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης " αν είχε εγκριθεί η πρόσληψη των 70 οχταμηνιτών τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Θα προσπαθήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις να αυξήσουμε λίγο την παραγωγικότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Γεγονός είναι πάντως οτι το πρόβλημα υφίσταται καθώς η υπηρεσία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο όγκο των απορριμμάτων, και η λύση που προκρίνεται σε οτι αφορά τις περιοχές του Ακρωτηρίου και της Νέας Κυδωνίας να συνδράμει η ΔΕΔΙΣΑ για συγκεκριμένες ημέρες και δρομολόγια.

Πάντως οριστική λύση στο μείζων πρόβλημα της καθαριότητας ελπίζεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες με τη συνεργασία του δήμο Χανίων, της υπηρεσίας καθαριότητας και της ΔΕΔΙΣΑ.