Έκτακτη συνάντηση είχαν το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και συντονιστής της διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Brussels Group με αφορμή το θέμα της περικοπής των συντάξεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Παρά την αρχική αισιοδοξία που επικρατούσε νωρίτερα το μεσημέρι, κυβερνητικές πηγές μιλούσαν το βράδυ του Σαββάτου για ακατανόητη επιμονή των εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα δύο αυτά θέματα.

Προσέθεταν, μάλιστα, ότι η επιμονή στη θέση αυτή εκφράστηκε παρά το γεγονός ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στα στελέχη του ΔΝΤ παρουσιάστηκαν από τους έλληνες εκπροσώπους συγκριτικοί πίνακες από διάφορες χώρες στους οποίους αποδεικνύεται ότι η ανάπτυξη ευνοείται από την παρουσία συλλογικών συμβάσεων.

Η ελληνική αντιπροσωπεία εξήγησε στους εκπροσώπους των θεσμών ότι για την Ελλάδα το θέμα των συλλογικών συμβάσεων είναι κάτι παραπάνω από «κόκκινη» γραμμή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook