Η Isabelle Soubelet, ο Justin Zhang, ο Emmanuel Lohier και η Josseline Rigot είναι τέσσερεις γάλλοι δημοσιογράφοι οι οποίοι προέρχονται από τα πιο γνωστά περιοδικά της Γαλλίας στο χώρο Τουρισμού και της Γαστρονομίας με έδρα το Παρίσι (Travel Leisure, Gala Gourmand, Neo Restauration).

Επισκέφτηκαν τον Άγιο Νικόλαο με στόχο την τουριστική προβολή της ευρείας περιοχής του Δήμου και διαμένουν στο Ξενοδοχείο Elounda Mare.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία του τόπου μας αλλά και για την Κρητική διατροφή.

Ξεναγήθηκαν στην Παναγία Κερά, στην Αρχαία Λατώ και στη Σπιναλόγκα.

Η πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γυναικών της Κριτσάς κ. Σημαιάκη ταξίδεψε τους δημοσιογράφους σε ένα κόσμο από υπέροχες σπιτικές γεύσεις και κέρδισε το ενδιαφέρον τους, δίνοντας χωρίς κανένα δισταγμό και με μεγάλη ευχαρίστηση, τις συνταγές που της ζήτησαν.

Δεν παρέλειψαν φυσικά να ξεναγηθούν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Κριτσάς και να δοκιμάσουν το εξαιρετικής ποιότητας βραβευμένο λάδι. Εκεί ο πάντα ο φιλόξενος πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Νίκος Ζαχαριάδης τους ενημέρωσε για τον τρόπο παρασκευής του αγνού ελαιόλαδου και τους προσέφερε μινιατούρες με λάδι.

Τους δημοσιογράφους συνόδευσε ο κ. Λεωνίδας Κλώντζας, μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Αγίου Νικολάου και η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου η οποία τους ευχαρίστησε για την προβολή του τόπου μας εκ μέρους του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κουνενάκη και τους πρόσφερε ενημερωτικό υλικό και DVD του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook