Αρκετοί καταστηματάρχες και στην Κρήτη, άνοιξαν την Κυριακή τα καταστήματά τους στο πλαίσιο του Νόμου για το ενδιάμεσο δεκαήμερο εκπτώσεων ο οποίος προβλέπει την προεραιτική λειτουργία των καταστημάτων.

Αρκετός ήταν και ο κόσμος που έκανε την βόλτα του στα κέντρα των πόλεων, αλλά πολύ λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να κάνουν τις αγορές τους.

Έτσι την απάντηση στο ερώτημα για το εαν υπάρχει όφελος απο το άνοιγμα των καταστημάτων αυτές τις Κυριακές, ειδικά στην Κρήτη, την έδωσαν οι ίδιοι οι καταναλωτές.

Στο μεταξύ υπενθυμίζεται πως η ενδιάμεση περίοδος εκπτώσεων συνεχίζεται μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο 9 Μαίου.

Κορκίδης: Να μπει ένα τέλος στις αχρείαστες Κυριακές

Την ελπίδα του εμπορικού κόσμου ότι «σύντομα θα μπει ένα τέλος στις αχρείαστες Κυριακές και στα αποτυχημένα πειράματα που έχει υποστεί η ελληνική αγορά από τις κατά παραγγελία εργαλειοθήκες» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σχολιάζοντας την έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2015.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι οι δύο ενδιάμεσες περίοδοι εκπτώσεων, αντί για 10ήμερα προσφορών, υιοθετήθηκαν για να προστεθούν άλλες δύο Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων, αφού αφενός γίνονται σε λάθος εποχή λόγω νέων παραλαβών εμπορευμάτων και αφετέρου γιατί απαξιώνουν τις παραδοσιακές τακτικές εκπτώσεις σε κάθε τέλος εποχής.

«Ως εκ τούτου, αναφορικά με τη Κυριακή 3 Μαΐου, δεν αξίζει τον κόπο ούτε να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα, ούτε βέβαια να διαμαρτυρηθούμε για ένα μέτρο που απαξιώθηκε από μόνο του.

Στο μεταξύ σεβόμαστε ένα θνησιγενή νόμο και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε, ώστε τελικά να υιοθετηθεί ένας κοινά αποδεκτός, Κώδικας Δεοντολογίας και Λειτουργίας της ελληνικής αγοράς.

Η ΕΣΕΕ καλεί εργοδότες και εργαζόμενους του εμπορίου, να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή, αφού γνωρίζουμε καλά, ότι ο νόμος αλλάζει με νόμο…» είπε ο ίδιος.

(Με πληροφορίες απο newpost.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook