Εγκαταλείπεται πλέον, όπως όλα δείχνουν, το σχέδιο για μια ενδιάμεση συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών και επιδίωξη της κυβέρνησης πλέον είναι μια οριστική λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους και του δανεισμού από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ. 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για ενδιάμεση συμφωνία.

Ενδεχομένως να υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση απόψε το βράδυ ενόψει και της έναρξης των νέων διαπραγματεύσεων των κλιμακίων του Brussels Group αύριο Δευτέρα.

Πάντως το επείγον του ζητήματος δείχνει και η αποψινή σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη αλλά και του επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδη Τσακαλώτου, γίνεται στη σκιά του νέου αδιεξόδου που φαίνεται να ανακύπτει στο Brussels Group.

Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν σε ζητήματα που όμως αποτελούν κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης: τις ομαδικές απολύσεις και το ασφαλιστικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook