Eρώτηση στο Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Μαστοράκη Ιωάννη για την ανάληψη υποχρέωσης από το Δήμο που αφορά την αγορά ακινήτων στην ΤΚ Ποταμιών και τις σχετικές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης υπέβαλλαν οι ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

“Κύριε Δήμαρχε,

    Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27-2-2015 μεταξύ άλλων υπήρχε και το θέμα 28 που αφορούσε την αγορά ακινήτων  από το Δήμο, στην περιοχή Σφεντυλίου, στη Τ.Κ. Ποταμιών.
  

 Το Δ.Σ. με την 96/2015 απόφαση του, ενέκρινε την αγορά των ακινήτων, ύστερα από τις ρητές διαβεβαιώσεις σας, ότι υπάρχουν άρτια και οικοδομήσιμα ακίνητα μεταξύ των προτεινομένων να αγορασθούν, και ότι τα ακίνητα αυτά θα χρησιμοποιηθούν να εξυπηρετήσουν δράσεις που θα έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, με εκθεσιακούς μουσειακούς χώρους, χώρους θέας, κοινόχρηστους χώρους και χώρους όπου θα εκτεθούν εκθέματα που έχουν βρεθεί σε ανασκαφές που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια του έργου, όπως και υλικό το οποίο έχει προκύψει από την κατασκευή σε όλη τη διάρκεια του έργου μέχρι και την αποπεράτωσή του.  
    

Με τις προϋποθέσεις που διαβεβαιώσατε, εγκρίθηκε από το Δ.Σ. η ανάληψη υποχρέωσης της αγοράς των ακινήτων.
    

Όμως ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κος Κουκιαδάκης, σε ερώτηση που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετική με το θέμα, ανέφερε τα εξής: « Ακόμη περιμένομε να δούμε αν ο Δήμος Χερσονήσου βρήκε οικόπεδο για να πάνε οι άνθρωποι από το Σφεντύλι, που βουλιάζει στο φράγμα Αποσελέμη», όπως φαίνεται από δημοσιεύματα τοπικών μέσων, που συνημμένα υποβάλλομε.

    Παρακαλούμε να ενημερώσετε το Δ.Σ.

Α) Αν οι συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Αντιπεριφερειάρχη είναι βάσιμες
Β) Ποιες είναι εντέλει οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για την αγορά των εν λόγω ακινήτων;”
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook